avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Subventie POSDRU
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Subventie POSDRU

Care sunt criteriile in functie de care se acorda sau nu subventii cursantilor care participa la cursuri de calificare pe proiecte europene? Cine stabileste suma?
E un adevarat mister, cunosc o persoana inscrisa la un curs de baby sitting si i s-a spus ca va primi 250 lei la absolvire dar in alta localitate, acelasi curs 700 lei.....:O
"Fiecare participant va fi evaluat la final teoretic şi practic şi va primi diplomă de calificare sau atestat de competente profesionale recunoscute la nivel naţional şi internaţional de Autoritatea Naţională pentru Calificări din subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale, dar şi de Ministerul Muncii. În plus, la final, fiecare va primi o subvenţie de participare între 250 şi 1.200 de lei. Pentru cursanţi sunt asigurate gratuit cazarea, masa şi transportul."
Ce sa inteleg? De celelalte facilitati (transport) nici vorba.
Ma puteti lamuri? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 09:13, 25 Februarie 2015
Nu exista criterii. Exista in program o suma de activitati si cheltuieli eligibile care trebuie sa se incadreze pana la un maxim. Fiecare solicitant care depune un proiect este liber ca sa isi aleaga ce activitati va desfasura , ce sume va acorda drept subventii, nu le stabileste nimeni, trebuie doar sase incadreze in anumite procente sau maxime impuse.....e complicat sa va descriu acum. Daca sumele nu sunt aceleasi sau facilitatile nu sunt aceleasi se datoreaza faptului ca nu este acelasi proiect, acelasi beneficiar, sunt proiecte diferite.
Proiectele care solicita sume mai mari, care au grupul tinta mai mare, care au parteneri mai multi acorda mai multe facilitati. In concluzie: nu tipul cursului (babysitter) determina nivelul subventiei sau al facilitatilor acordate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

AnunȚ - cursuri de formare profesionalã gratuite! Daniela Bolog Daniela Bolog Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie (I.N.C.D.T.P.) în parteneriat cu Association Groupe ESSEC – Franţa, ... (vezi toată discuția)
Nereguli subventii cursuri u.e mirela 20 mirela 20 Buna seara, Am participat la un curs de calificare profesionala a unui proiect a fondurilor U.E. Mai exact am fost la ANOFM si cei de acolo mi-au facut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am participat ca cursant la un proiect finantat prin ... Frank29 Frank29 Buna ziua! Am participat ca cursant la un proiect finantat prin fonduri europene. Am semnat un contract in care stipula ca la sfarsitul cursului voi primi o ... (vezi toată discuția)