avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venitul din arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venitul din arenda

Buna seara
Persoanelor fizice care au incheiate contracte de arenda cu un PFA trebuie sa plateasca impozit pe venit?
Dar persoanele fizice care au un handicap grad accentuat(picior amputat)?
Cel mai recent răspuns: ioanaveronica , utilizator 11:15, 24 Februarie 2015
Persoanei fizice care are dat pamantul in arenda pe baza de contract de arenda valabil, i se retine de catre arendas impozitul pe venitul din arenda si contributia la sanatate iar el nu mai trebuie sa depuna nicio declaratie si nici sa mai plateasca nimic.
In cazul in care PFA-ul are mai multe terenuri luate in arenda de la persoane fizice ,PFA-ul poate plati impozitul si contributia la sanatate pe un singur Op sau se face cate un OP pentru fiecare arendator?
Ce declaratii trebuie sa depuna PFA-ul in acest caz?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi returneaza anaf contributia la sanatate retinuta la sursa? gabipadure gabipadure Sunt cetatean roman, rezident in Austria din 2005, angajat si asigurat social si medical in Austria. Nu am medic de familie sau card de sanatate in Romania, ... (vezi toată discuția)
Arenda 2018 Lisonelta400 Lisonelta400 Mie arendasul mi-a dat 35197,50 lei pe anul 2018. Am citit la ANAF ca se plateste impozitul la suma de 550 de lei tona de grau. In realitate eu am primit 650 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019 ? RicaRamurica RicaRamurica Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019? Daca venitul este sub 24960 lei nu se mai plateste contributia de 10 % la sanatate Daca arendasul imi da un ... (vezi toată discuția)