Buna seara, numele meu este Florin C si doresc sa va intreb daca ma puteti ajuta in etapele necesare in a infiinta un P.F.A pentru vanzari online piese/scule pentru instalatii frigorifice,EXEMPLU:(freon, agregate frigorifice, vanzari aparate aer conditionat,piese etc..)
Doresc sa precizez ca agregatele frigorifice/piesele/sculele le voi comercializa din strainatate(BULGARIA), si le voi vinde online in Romania...(IMI TREBUIE VRE UN CERTIFICAT INTRACOMUNITAR??..DACA DA DE UNDE SE POATE OBTINE)
Nu stiu la ce COD CAEN ma incadrez, nu stiu ce fel de tva se percepe la pfa...nu stiu care este diferenta in a fi platitor de tva,si neplatitor de tva, si ce pot face ca platitot tva, si ce nu pot face ca neplatitior tva.
Eu lucrez in momentul de fata si vreau sa imi fac o afacere a mea si sa raman incontinuare angajat la firma...
Sunt din Bucuresti, si doresc sa fac sediul social la socrul meu acasa unde sta la bloc...
1. Referitor la codul caen, consider ca v-ati incadra la 4674 sau 4690.
2. Sediul se poate stabili la socrul dvs printr-un contract de comodat (pt dosarul pe care il depuneti la registrul comertului sunt necesare actele de proprietate in copie, precum si acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari).
3. Certificatul intracomunitar se va obtine de la anaf, dupa eliberarea certificatului de inregistrare de la regsitrul comertului, dar inainte de a demara procedura de vanzare avand ca si cumparator un cetatean/ persoana straina.