avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diferente intre salariu de incadrare studii superioare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diferente intre salariu de incadrare studii superioare de scurta si lunga durata

Buna ziua.Sunt absolvent 2003, cu diploma de licenta, al facultatii de constructii din Cluj, sectia Drumuri si Poduri - colegiul Constructii la zi, perioada de 3 ani.De 6 ani lucrezi intr-o institutie unde actionarul majoritar e primaria, deci bugetar, iar incadrarea mea e la "studii superioare de scurta durata".Grila de salarizare in aceasta categorie merge pana undeva in maxim 1950 lei brut, iar la studii superioare de lunga durata incepe undeva de la 2050 lei brut.
Intrebarile mele sunt:
- e normal ca avand vechime si experienta in aceasta firma sa am salariul mai mic ca si cineva care se angajeaza nou, cu facultate la distanta (de ex. Administratie Publica) si fara experienta?
- e normal ca oricine se angajeaza, daca are "studii superioare de lunga durata", chiar sa fie si studii de religie sau educatie fizica sau orice altceva, sa aiba din start salariul mai mare, netinand cont de experienta sau altceva, doar ca are diploma de "facultate" si nu "colegiu" ca in cazul meu?
- daca mai nou facultatea dureaza 3 ani, nu ar fi o posibilitate ca incadrarea mea sa fie aceeasi din moment ce durata studiilor este la fel?
- nu as avea nici un avantaj din moment ce eu am facut 3 ani la zi, iar altii fac facultate de Administratie Publica 3 ani la distanta?
- cum se poate face acum, in 2015, o grila de salarizare diferita, in sensul ca in CCM al firmei unde lucrez apare grila de salarizare cu incadrari diferite pentru "studii de scurta durata" si "studii de lunga durata", din moment ce ambele studii mai nou dureaza 3 ani (am colegi ce au absolvit facultati la distanta de 3 ani, cu incadrare mai mare decat a mea)?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:46, 24 Februarie 2015
Legea in baza careia este facuta departajarea este desueta, adica neadaptata la realitatile actuale, astfel incat apare aceasta situatie anormala. Dpmdv si dvs. cu cei 3 ani trebuie sa fiti incadrat la fel precum colegii mai tineri, iar distinctia intre studii de scurta /lunga durata nu ar trebui sa mai existe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii costin123 costin123 lucrez din anul 2008 ca si politist local. si sunt retribuit dupa legea188/1999 privind statutul functionarilor publici,care spune ca acestia se impart in 3 ... (vezi toată discuția)
Angajare in functia de consilier in administratia publica locala anasavescu anasavescu Un absolvent al facultatii Spiru Haret (administratie publica) ID, ciclul I Bologna (fara master) poate fi angajat si platit pe functia de consilier cu studii ... (vezi toată discuția)
Pot promova pe studii superiore daca am absolvit o facultate de 3 ani? Raluk24 Raluk24 Sunt absolventa a Facultatii de management financiar contabil promotia 2010 (durata studiilor 3 ani), 180 credite de stiudiu transferabile (ECTS), licentiata ... (vezi toată discuția)