avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi salariale

Buna ziua, am lucrat 31 de ani in calitate de mecanic avion si 10 ani operator handling aeroport. Intrebare: conform legii 95/2008 privind Statutul Personalului Tehnic Aeronautic Nenavigant, modificata cu legea 263/2010 din 16 dec privind Sistemul Unitar de Pensii Publice , care a abrogat art: 9, 12-15, art 16 alin (2) si art 20 din legea 95/2008, am dreptul la salariile compensatorii rezultate din art 16 aliniat 1 si art 17 din legea 95/2008 ? Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:32, 24 Februarie 2015
Exista un alt act normativ - OUG 83/2014 - care prevede urmatoarele :
Art. 9. - (1) In anul 2015, dispozitiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, dupa caz, indemnizatiilor la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva nu se aplica
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in situatia incetarii raporturilor de munca sau serviciu ca urmare a decesului angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare ajutoare si plati compensatorii k27vlad k27vlad M-ar interesa daca beneficiez de acordarea drepuirilor cuvenite odata cu trecerea mea direct in retragere in baza Ordinului ministrului apararii nationale nr. ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta - personal nenavigant sova30 sova30 Pe 26 septembrie implinesc 55 de ani. Sunt mecanic aviatie civila cu o cotizatie de 37 de ani grupa II.Daca ma iau dupa legile 19 si 95/2008 ma pot pensiona la ... (vezi toată discuția)