avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie pentru limita de varsta - personal nenavigant
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie pentru limita de varsta - personal nenavigant

Pe 26 septembrie implinesc 55 de ani. Sunt mecanic aviatie civila cu o cotizatie de 37 de ani grupa II.Daca ma iau dupa legile 19 si 95/2008 ma pot pensiona la varsta de 55 de ani,dar la casa de pensii spun ca nu mai primesc dosarele deoarece a venit nu stiu ce ordonanta care nu ii mai lasa sa primesca dosarele pana la 31 dec 2010.Este normal? Ce lege pot invoca pentru a primi dosarul si cui sa ma adrezez ?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:46, 16 Septembrie 2010
Nu s-a modificat nimic in legatura cu drepturile de pensie acordate personalului nenavigant. Daca indepliniti conditiile prevazute la art. 12 din Legea nr. 95/2008, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta.

Nu inteleg ce v-au spus cei de la pensii. Pana in 31.12.2010 nu se acorda pensii anticipate / anticipate partiale. Ce legatura are acest lucru cu pensia pentru limita de varsta, mi-e imposibil sa inteleg. :wassat:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale miculavasile miculavasile Buna ziua, am lucrat 31 de ani in calitate de mecanic avion si 10 ani operator handling aeroport. Intrebare: conform legii 95/2008 privind Statutul ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata morarul55 morarul55 sunt ofiter in rezerva de aviatie(personal nenavigant), pensionar militar cu pensie anticipata din 31 august 1998.anul acesta implinesc 55 de ani-varsta de ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensionare abc2010 abc2010 femeie, nascuta in 03.10.1955, stagiu de cotizare de 37 ani, cand pot iesi la pensie ( orice fel, anticipata, partiala) dupa noua legislatie ? (vezi toată discuția)