avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul varsta pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul varsta pensionare

femeie, nascuta in 03.10.1955, stagiu de cotizare de 37 ani, cand pot iesi la pensie ( orice fel, anticipata, partiala) dupa noua legislatie ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:16, 2 Octombrie 2010
- anticipata partiala = 03.10.2010 - dar nu se mai primesc dosare pana la 31.12.2010
- limita de varsta = 03.10.2015 - dupam actuala lege a pensiei - Lg 19/2000
Noua lege la care faceti referire ... cand o fi publicata in M.O.
Potrivit legii privind sistemul unitar de pensii publice, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta in februarie 2016, cand veti implini varsta standard de pensionare de 60 de ani si 4 luni. Intrucat ati realizat stagiul complet de cotizare de 30 de ani si 4 luni, puteti solicita pensie anticipata partiala cand veti implini 55 de ani si 4 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare SzegediEva SzegediEva Buna ziua! Am 55 ani in 1o.sept. Sont profesor. Din 1976 lucrez in invatanant incontinuu. Cand pot sa cer pensionare si la ce fel sunt indreptatit? Cu ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare maryes maryes Buna ziua! Sunt nascuta la data de 4.10.1856,am 37 de ani vechime in campul muncii.Ma intereseaza care este varsta de pensionare la limita de varsta si ... (vezi toată discuția)
Când pot beneficia pãrinþii mei de pensie? miriamm miriamm Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. As dori sa stiu, pentru parintii mei, cand se pot pensiona anticipat precum si la limita de varsta. Notez ... (vezi toată discuția)