avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cine plateste impozit pe venit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cine plateste impozit pe venit?

De ceva timp lucrez si am contract de colaborare.Firma la care lucrez spune ca plateste impozit pe venit si ca nu mai trebuie sa il platesc si eu.E adevarat sau trebuie de fiecare data cand castig ceva,sa merg sa declar si sa platesc?
Cel mai recent răspuns: adela89 , utilizator 11:29, 24 Februarie 2015
Daca aveti incheiat cu beneficiarul un contract civil de prestari servicii in care e trecut clar ca el va retine intreg impozitul pe venit de 16%, contributie la sanatate 5,5 si la pensie 10,5% (daca nu mai aveti in alta parte un contract de munca valabil), atunci dumneavoastra nu mai trebuie sa depuneti declaratia 200 pentru astfel de venituri obtinute anul precedent.
In contractul meu scrie ca impozitul pe onorariul pentru munca efectuata de prestator se achita de catre Sc...Srl.Iar contractul are numele de act civil bilateral.in cazul asta,ce sunt obligata sa mai platesc statului?
Pai tocmai acolo e problema. Intrebati clar daca vi se retine si plateste la stat tot impozitul pe venit de 16% sau doar 10%, caz in care va trebui sa depuneti apoi dumneavoatra declaratia 200 anul urmator celuia in care ati obtinut venitul.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ce mi se ia 16% impozit, expert auto fiind? idhiticas idhiticas Buna ziua. Am o intrebare: sunt expert auto judiciar nu de multa vreme, inscris in cadrul profesiilor libere, iar din onorariile cuvenite muncii mele, statul ... (vezi toată discuția)
Conventii civile mihaelahory mihaelahory In cazul realizarii de venituri rezultate din activităţi profesionale desfăşurate în baza contractelor sau convenţiilor încheiate potrivit Codului ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in pfa a veniturilor cu contract mitan1989 mitan1989 sunt pfa am un contract cu o firma de la care primesc saptamanal un comision la care mi se retine tot incusiv 16%impozit primesc deci suma neta intrebarea ... (vezi toată discuția)