De ceva timp lucrez si am contract de colaborare.Firma la care lucrez spune ca plateste impozit pe venit si ca nu mai trebuie sa il platesc si eu.E adevarat sau trebuie de fiecare data cand castig ceva,sa merg sa declar si sa platesc?
Daca aveti incheiat cu beneficiarul un contract civil de prestari servicii in care e trecut clar ca el va retine intreg impozitul pe venit de 16%, contributie la sanatate 5,5 si la pensie 10,5% (daca nu mai aveti in alta parte un contract de munca valabil), atunci dumneavoastra nu mai trebuie sa depuneti declaratia 200 pentru astfel de venituri obtinute anul precedent.
In contractul meu scrie ca impozitul pe onorariul pentru munca efectuata de prestator se achita de catre Sc...Srl.Iar contractul are numele de act civil bilateral.in cazul asta,ce sunt obligata sa mai platesc statului?
Pai tocmai acolo e problema. Intrebati clar daca vi se retine si plateste la stat tot impozitul pe venit de 16% sau doar 10%, caz in care va trebui sa depuneti apoi dumneavoatra declaratia 200 anul urmator celuia in care ati obtinut venitul.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.