Am o dilema: PVCC de neplata a rovinietei, data circulatie 01.11.2014 data constatare 16.02.2015 data comunicare 23.02.2015 este corect chiar daca PVCC nu este semnat?
A doua problema ar fi faptul ca eu din cate stiu am avut rovinieta valabila la acea data, dar cand am achitat pentru prelungire , in ian 2015 am aruncat-o pe cea veche, se poate verifica undeva cele vechi?
Multumesc.
PVCC este intocmit in termenul legal. De asemenea v-a fost comunicat in termen legal, deci pt acest motiv nu puteti contesta. La un moment dat a existat o practica a instantelor de anulare a PVCC de rovinieta tocmai pentru ca semnatura electronica nu era recunoscuta si deci lipseste semnatura agentului constatator, situatie ce atrage nulitatea absoluta a PVCC. E posibil ca intre timp sa fi reglementat posibilitatea semnarii cu semnatura electronica. Puteti totusi contesta iar in subsidiar sa solicitati inlocuirea amenzii cu avertisment, ramanand la aprecierea instantei de judecata. Tot in instanta puteti cere sa vi se comunice perioadele de valabilitate ale rovinietei pentru autoturismul dumneavoastra. E posibil sa fi uitat si sa nu fi achitat la timp rovinieta insa daca e vorba doar de o zi - doua ar putea sa va fie transformata in avertisment.--
Puteti contesta linistit ca veti avea castig de cauza pe lipsa semnaturii organului constatator. A aparut decizia ICCJ care statueaza ca amenzile aplicate cu semnatura electronica sunt nelegale.
Roviniete
ioanasrl
Am primit o amenda pt. lipsa rovinieta dupa 6 luni de zile de la data contraventiei. Pot face contestatie? Contraventia s/a savarsit cf. pv din 31.01.2012, in ... (vezi toată discuția)