avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Va rog in mod respectuos sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei situatii:sucesiune dupa persoana decedata in anul 2006 neefectuata, in momentul de fata fiind in viata sotia defunctului, unicul fiu si unicul nepot, acesta fiind major.Sotia defunctului doreste sa faca succesiunea si sa treaca toata partei ei si a fiului in favoarea nepotului, toti fiind de acord.Unde trebuie sa se prezinte, trebuie sa se prezinte toti trei,ce act ar fi recomandat sa se faca si cat credeti ca ar costa estimativ totul, avand in vedere ca nu s-a facut in termen?Este necesar avocat?
Va multumesc din suflet!
O zi frumoasa la toata lumea !
Cel mai recent răspuns: danielaSS , utilizator 09:31, 25 Februarie 2015
Trebuie sa se prezinte la notarul public din cirumscriptia Curtii de Apel unde a avut ultimul domiciliu defunctul.Actele necesare le va indica notarul public,trebuiesc urmatoarele acte:certificat de deces,acte de stare civila(certificat nastere,certificat casatorie ptr.mostenitori).Taxele notariale si onorariul notarului le stabiliti direct cu acesta.Nu este necesar avocat daca va intelegeti amiabil la notarul public.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire locuinta de la parinte decedat in calitate de copil ... alina_25 alina_25 Mostenire locuinta de la parinte decedat in calitate de copil unic. Unei cunostiinte i-a murit tatal si este interesata care este procedura de urmat ... (vezi toată discuția)
Solutie succesiune Hamann Hamann Buna ziua, spuneti-mi va rog ce solutie/solutii as avea in urmatorul caz: -ar fi vorba de o masa succesorala de un teren 10 ha si un imobil ... (vezi toată discuția)
Mostenire testamentara si legala ContSters206169 ContSters206169 am o fituica intitulata \"testament universal\" care cu cateva erori intruneste conditiile testamentului olograf..Adica, cu alte cuvinte e scris semnat, datat ... (vezi toată discuția)