avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sprijin juridic indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sprijin juridic indiviziune

Buna seara!
Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin vanzare cumparare cu clauza de habitatie plus cota de 1/8 prin vanzare cumparare direct de la proprietar.
Au ramas doua cote de cate 1/8 de achizitionat pentru a iesi in indiviziune.
Unul dintre mostenitori este decedat si ii are la randul sau ca mostenitori pe fratele ( cel de la care am cumparat 1/8) si sora sa ( proprietara pe 1/8).
Garsoniera este distrusa. Nu s-a mai facut nimic in acea garsoniera de la revolutie. Doresc sa demarez actiunea de iesire in indiviziune si vreau sa stiu care sunt costurile aproximative si cam la ce valoare ar putea un expert judiciar sa evalueze acea garsoniera. Cel mai mult ma intereseaza cum scap de cel decedat pt ca fratii lui nu au facut suucesiunea si asteapta sa le dau eu bani.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vitalsmart , utilizator 08:59, 6 Aprilie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Valoarea la care s-ar ajunge in urma evaluarii poate fi stiuta doar dupa evaluare. In schimb, puteti incheia o promisiune de vanzare cu dansii. In privinta banilor pe care ii vor pt succesiune se poate incheia un contract de imprumut sau suma respectiva poate fi considerata avans pt cotele parti e urmeaza a fi vandute. Evident, totul trebuie facut in forma autentica la notar.
Buna ziua!
Stiu ca trebuie platita o taxa de 3% plus multe alte cheltuieli.
Am rugamintea daca ma poate ajuta un expert judiciar cu o valoare aproximativa a acestei garsoniere. La notariat , pe grila, este estimata la 48300 euro, un pret ridicol de mare din moment ce in bloc se vand cu 28-30000euro renovate de lux.
Garsoniera este situata pe Calea Vitan , in fata stadionului Olimpia, cu vedere pe fata, la etajul 7, semidecomandata,doua lifturi, fara termopane, usile de lemn foarte degradate din 1979, intrerupatoarele si prizele tot din 1979, balconul inchis cu rama de fier, linoleum din 1979 foarte umflat si distrus, peretii sunt dati cu lavabila peste huma cu crapaturi si umflaturi, tavanul de la baie si de la bucatarie este patat de la inundatii, chiuveta si cada din baie sunt tot din 1979. Singurul lucru schimbat este usa de la intrare, cumparata de mine si a costat 1500 lei.
Usa de la intrare in garsoniera este vizavi de usa de la ghena de gunoi.

Ceilalti proprietari vor 4000 euro pe fiecare cota (32000) si vreau sa stiu daca ies mai ieftin cu o actiune in instanta. ( Suma totala de cheltuit fara actiune ar fi de 9000 euro, taxe notariat incluse).
Va multumesc anticipat!
vitalsmart a scris:

Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin vanzare cumparare cu clauza de habitatie plus cota de 1/8 prin vanzare cumparare direct de la proprietar.

Dacă aveți clauză de abitație puteți locui și renova garsoniera după bunul plac.
De că vă faceți probleme de ceilalți coproprietari? Ei nu pot folosi garsoniera. Sunt doar proprietari pe cote părți din dreptul de proprietate dar nu au folosința acesteia.
Clauza s-a radiat si nu era in favoarea mea ci a vanzatorului cotei de 5/8.
Eu am cumparat acea cota plus cota de 1/8 de la unul dintre mostenitori.
Ceilalti doi mostenitori nu au locuit deloc in aceasta casa ei fiind din provincie iar unul dintre ei a decedat intre timp iar celalalt este in Italia.
Solicitați partajul în instanță și propuneți să vi se atribuie întregul imobil cu plata unei sulte către cei doi coproprietari.

Alte discuții în legătură

Iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Am cumparat cota de 5/8 din garsoniera nasei mele (dreptul ei in urma unei succesiuni). Ceilalti coproprietari nu au declarat la momentul ... (vezi toată discuția)
Mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera prin contract de vanzare cumparare de la unul din mostenitori. Initial erau 4 si au mai ramas 2. De la unul am ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan in indiviziune - nu reusesc sa dau de ceilalti mostenitori. anyidulike anyidulike Buna ziua ! Am un teren intravilan ( cu un imobil construit pe el) obtinut printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Persoana de la ... (vezi toată discuția)