avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

Daca am o vechime in munca de 32 ani,din care 10 ani in gr.Ide munca specificat si in cartea de munca,pentru a iesi la pensie pentru limita de varsta se ia in calcul grupa pentru a indeplini conditiile de limita de varsta de 35 ani?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:46, 29 Iunie 2015
Daca am lucrat in mai multe Intreprinderi si toate datele sant consemnate in carnetul de munca,la depunerea dosarului pentru pensionare trebue sa depun adeverinte de la toate Institutiile la dosarul de pensionare?Mentionez ca la unele Intreprinderi nu se mai gasesc arhivele fiind desfiintate.Va multumesc!
Daca aveti toate datele inregistrate in carnetul de munca nu mai aveti nevoie de adeverinte.
Pensia de invaliditate este considerata ca vechime in munca?Va multumesc!
1. Perioada de pensie de invaliditate nu este vechime in munca dar este perioada asimiltata stagiului de cotizare la pensie si se are in vedere la pensia pentru limita de varsta.

2. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 49
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:

a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada in care beneficiez de pensie de invaliditate constituie stagiu? Ditzu Ditzu Buna ziua ! As dori sa stiu daca pensia de invaliditate se ia in calcul ca vechime ? Dar ca si perioada de cotizare ? Ma interesez pentru ca nu stiu cum o ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate constituie stagiu? aciuflorica aciuflorica sunt in pensie de invaliditate gradul 3 si as dori sa imi raspundeti daca aceasta se considera vechime in munca indiferent de gradul in care sunt ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Dumitriu Laura Dumitriu Laura Ma numesc Dumitriu Laura, am 51,6 ani si sufar de scleroza multipla de la varsta de 25 ani. Sunt angajata (lucrez de la 19 ani), in ultima perioada am fost ... (vezi toată discuția)