avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Autorizatie de construire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Autorizatie de construire

Buna seara
Am o intrebare punctuala:
- la parterul blocului in care locuiesc exista un spatiu comercial din constructie, proprietate particulara (inainte de 89 a fost al ICSAP-ului, s-a privatizat). In acest spatiu proprietarul doreste sa deschida un restaurant. A incept lucrarile de amenajare, si azi observ ca ridica nicte ziduri in spatele blocului, ca sa mai obtina un spatiu de depozitare probabil.
Intrebare: dupa legile in vigoare ar trebui sa aiba autorizatie de construire de la primarie si acordul proprietarilor direct afectati cred.?:((
Anul trecut a mai facut o tentativa in acest sens, dar locatarii prin asociatie au facut o hartie cu semnaturi ca nu sunt de acord cu un restaurant (motivele sunt evidente), hartie depusa in intampinare la primarie. Atunci lucrarile s-au oprit (proprietarul sustine ca nu din cauza semnaturilor, ca el nu se sperie de asa ceva). Acum mai este nevoie de alta hartie, sau suntem ignorati total si de primarie si de proprietar? Proprietarul sustine ca are nevoie de o singura semnatura de la apartamentul care este strict deasupra spatiului pt. restaurant. Si ca semnatura asta o obtine fara probleme, a spus clar ca ,,asa se obisnuieste,, sa mituiasca pe cel de deasupra.(mentionez ca a mai facut acest lucru facandu-i vecinului termopane la balcon).
Spuneti-mi va rog, ajunge o singura semnatura? noi ceilalti care nu avem perete comun, dar vom avea masini parcate pe locurile noastre, eventual betivi etc. nu avem nici un cuvant? si nici primaria nu trebuie sa ne intrebe daca se construieste ceva (daca s-a eliberat autorizatie)?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:44, 24 Februarie 2015
Este o situatie delicata in conditiile in care anterior asociatia de proprietari a manifestat interesul impotriva executarii respectivei extinderi
Sesizati oficial serviciul urbanism din primarie
Asociatia de proprietari prin reprezentant legal ,poate starui la primarie asupra cererii initiale de respingere executie extindere+amenajare restaurant

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun danmarianpopescu danmarianpopescu Doresc sa inchiriez la parterul unui bloc chiar la intrarea in scara 8mp pentru a deschide o agentie de asigurari. Care este calea legala care trebuie ... (vezi toată discuția)
Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unui restaurant la parterul unui imobil, fara acordul celorlalti locatari adriana221 adriana221 Buna ziua, Am si eu nevoie de un sfat. Sunt proprietara unui apartament dintr-un imobil aflat in centrul istoric al orasului Brasov. La parter, chiar sub ... (vezi toată discuția)