Buna seara,
Bunica mea a contractat un avocat in actiunea de anulare act din pricina unei clauze de ingrijire neindeplinite. A pierdut procesul in fata primei instante, unul dintre motive fiind avocatul.
Motivele pt care afirm acest lucru sunt urm.:
- din 4 infatisari avocatul s-a prezentat doar la una,
-nu a contestat martorul paratului conf. art. 315 CPC(acesta fiind fratele paratului)-desi reclamanta i-a zis sa o faca-, atunci fiind si prezent in sala,
- a introdus in cererea de chemare in judecata ca proba interogatoriul, dar nu l-a depus la dosar,
-a cerut si o amanare care i s-a admis, dar nu a depus nimic nou la dosar.
Mentionez si faptul ca i s-au platit pt reprezentare 1500 lei, iar paratul a platit avocatului sau, pe care l-a contractat la a 3-a infatisare in fata instantei 2000lei, deci banii neindestulatori nu cred ca sunt motivul pt avocatul bunicii mele.
Bunica vrea sa faca apel cu alt avocat, bineinteles! Ar putea sa faca acum o contestare a martorului conf. art. 315 CPC sau sa mai introduca interogatoriul in rejudecarea cazului? Sau ar putea sa invoce incompetenta avocatului printr-o reclamatie la Barou sau orice altceva?
Va multumesc! O seara buna!
In cazul dvs trebuie studiate actele dosarului si sentinta instantei de fond, apoi apreciat ce se mai poate face. In mod normal in apel se pot administra probe, inclusv interogatoriu si martori.
O plangere - chiar si admisa ca intemeiata - impotriva avocatului nu va avea ca efect rejudecarea dosarului.
Va multumesc pt. raspuns! Stiu ca nu ar putea constitui un motiv de rejudecare a cazului, dar poate reclamatia la Baroul Ilfov(avocatul este inscris la Baroul Ilfov), daca ar fi admisa ar putea contitui o situatie avantajoasa in apel, in care judecatorul ar admite mai usor interogatoriul si contestarea martorului paratului si alte probe, pt ca stiu ca totul este lasat la latitudinea judecatorului si nu mereu deciziile sale sunt cum ne imaginam noi si nu e obligat ,fara motive intemeiate, sa admita noi probe.
Va multumesc din nou pt. raspuns. O seara frumoasa!