avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Pro-rata la taxarea inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Pro-rata la taxarea inversa

Sunt o societate cu operatiuni mixte, pentru care aplic pro-rata .

In cazul in care am o aprovizionare de aliaje turnate in bare, cu taxare inversa, inregistrarea TVA de catre cumparator atat ca taxa colectata, cat si ca taxa deductibila in decontul de TVA este denumita autolichidarea TVA.
Ca atare, pentru efectuarea acestei operatiuni calculez pro-rata la aceasta deducere de TVA?
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 10:41, 25 Februarie 2015
Te ajuta un extras din documentul din linkul de mai jos?

In contextul prevederilor legale redate anterior trebuie avut in vedere ca, exista situatii in care
nu este vorba de o plata efectiva a taxei aferente achizitiilor intracomunitare de bunuri, ci de
evidentierea taxei aferente achizitiilor intracomunitare in decontul prevazut la art. 1562, atat ca taxa colectata, cat si ca taxa deductibila, in limitele si in conditiile stabilite la art. 145 - 1471. Problema platii efective a taxei pe valoarea adaugata s-ar pune numai in situatia in care, avand in vedere activitatile desfasurate, societatea ar avea obligatia determinarii taxei deductibile pe baza de pro-rata, in conformitate cu prevederile art. 147 din Codul fiscal, sau nu ar avea drept de deducere a taxei aferente achizitiilor

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire tva de plata Ionut Gogosaru Ionut Gogosaru Buna, Am o firma platitoare de TVA, prin depasirea plafonului. Cu toate aceastea firma este scutita de plata TVA-ului, art. 141 alin. (1) lit. f) din Codul ... (vezi toată discuția)
Tva datorat pentru achizitii intracomunitare in beneficiul propriu cristidum cristidum Se datoreaza statului TVA pentru achizitii intracomunitare de bunuri achizitionate in beneficiul propriu (bunuri pentru utilizare in interiorul societatii, nu ... (vezi toată discuția)
Taxarea inversa la tva carmen72 carmen72 Va rog sa ma ajutati?? Ce inseamna taxarea inversa??? cine plateste tva-ul de fapt??? am inteles ca furnizorul scrie taxare inversa pe factura, beneficiarul ... (vezi toată discuția)