avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara dupa 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara dupa 18 ani

Buna ziua.Sint un parinte(tata) care platesc o pensie alimentara conform hotaririlor judecatoresti(au fost doua,dintre care una, de majorare la 25%)De-a lungul celor 18 ani(aproape 19)am fost de cea mai buna credinta platitor.Cu toate acestea am facut foarte multe drumuri la politie respectiv procuratura (cam din 3 in3 luni)pentru a da cu "subsemnatul" pe motiv ca nu-mi achit obligatiile de parinte.De fiecare data ma prezentam cu toate chitantele in original si copii pentru a demonta acuzatiile ce mi se aduc.Dupa ce "minorul" s-a facut "major"(doar la fizic) am fost chemat la asa zisa MEDIERE de situatie aparuta de dupa 18 ani,unde majorul a venit "foc si para" ca el vrea "dreptul lui".N-am inteles exact la ce facea referire atita timp cat eu am continuat sa-i platesc in continuare pensia alimentara si dupa 18 ani si nici comportamentul "tineresc"(fiind secondat de "mama iubitoare").Ma gindesc daca acest tinar are pe linga "drepturi" si vreo obligatie MORALA.Sau poate nu are nici o obligatie.Am scris pe acest forum in speranta ca voi obtine citeva raspunsuri la nedumeririle mele si anume:
1.DACA NU IA BACALAUREATUL sistez sau nu pensia?
2.Daca peste 2,3.. ani da iar examen de bacalaureat reiau sau nu pensia?Ce fac in intervalul acesta?
3.Ce fel de scoli (acreditate sau neacreditate/ de stat sau particulare) poate sa urmeze DACA NU IA BACALAUREATUL,asfel incit sa fiu obligat sa platesc pensie alimentara in continuare?
4.DACA NU IA BACALAUREATUL si merge la o facultate particulara sau la oricare alt gen de scoala care il primeste fara diploma eu platesc in continuare sau....?
5.DACA IA BACALAUREATUL apoi merge la postliceala si isi ia servici mai continui cu pensia pina termin posliceala?
VA MULTUMESC pentru intelegere si sint convins ca voi primi raspunsuri cit mai complete de la specialistii din domeniu
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:57, 25 Februarie 2015
Dvs pana la varsta de 18 ani sau pana la terminarea unor studii Bac sau studii superioare aveti aceasta obligatie de intretinere. In cazul in care nu ia Bac-ul si nu continua studiile nu mai platiti nimic. El trebuie sa dovedeasca continuarea studiilor cu adeverinta de la facultate ( stat sau privat) sau orice alta forma de invatamant.
Exista scoli de mesteri, cred, a caror denmumire exacta nu imi e cunoscuta, unde este admis si fara diploma de bac. Oricum, cat timp face orice tip de scoala acreditata, are drept la pensie.
Ca obligatie, fiul are obligatia legala sa isi respecte parintii, dar moral are doar obligatiile care a fost invatat ca le are. :(
Va indrum sa negociati cu el, insa doar cu el. Sa-i trimiteti bani lui, doar lui, pe numele lui. Redirectionati relatia, n-o mai lasati sa treaca prin mama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensie alimentara andreipop_2013 andreipop_2013 Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ... (vezi toată discuția)
Daca n-ai parte de carte mai ai parte de bani??? vio10bv@gmail.com vio10bv@gmail.com Buna ziua, Spuneti-mi va rog cand se poate introduce actiunea de sistare pensie major? Anul scolar s-a incheiat la 15.06. iar \"majora\" fiind in an ... (vezi toată discuția)
Dacă fiica mea face facultatea de psihologie timp de 3 ani va mai ... johnfdi johnfdi Dk fiica mea face facultatea de psihologie timp de 3 ani va mai trebui sa mai platesc pensie alimentara dupa acesti 3 ani ?? am auzit ca masteru nu e ... (vezi toată discuția)