avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Solutionare contestatie examen pentru ocuparea unui ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Solutionare contestatie examen pentru ocuparea unui post intr-un Minister

Buna ziua,

Recent am participat la un concurs pentru ocuparea unui post de specialist in cadrul unui minister. Concursul a constat in patru probe, eu am fost picat la a doua proba. Discutand cu ceilalti candidati, unii au trecut, altii nu, am descoperit ca la proba de scris toti am scris corect, deci singura proba unde s-a facut departajarea a fost oralul (In plus stiu ca am respuns corect si la scris si la oral, activez in domeniu de 15 ani). In consecinta am depus la registratura ministerului o contestatie privind eveluarea superficiala a raspunsurilor care le-am dat la examen (nu am vrut sa zic ca e incompetenta sau rea vointa).

Asta a fost acum 23 de zile, ni s-a spus ca o sa fim anuntati cand o sa se contituie comisia de reevaluare. Problema este ca se apropie termenul de 30 de zile, si inca nu stim nimic, singurul raspuns cand am sunat este ca nu se stie cand o sa fie comisie. Problema este ca deja se trece in etapa 3 a concursului si daca o mai lungesc mult, degeaba primim reevaluare pozitiva, etapa 3 fiind incheiata mai mult ca sigur pana atunci.

Ce trebuie sa fac in cazul in care se depaseste termenul de 30 de zile pentru rezolvarea contestatiilor? Eventual daca nici nu se face comisie. Precizez ca in regulamentul concursului nu este specificat nimic despre contestatii si rezolvarea acestora.

Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.

P.S. Eu ma gandesc ca daca institutia respectiva nu respecta termenul si nici nu face comisie, pot depune plangere la autoritatea europeana din domeniu, dar nu am gasit informatii in acest sens inca.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
thorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: thorin , utilizator 17:20, 2 Martie 2015
Este post de functionar public sau personal contractual?
Nu sunt functionar public. Sunt un programator care si-a depus dosarul pentru o pozitie in cadrul Ministerul Transporturilor, Romatsa mai exact.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizare concurs registrator medical madalyna45 madalyna45 Buna ziua revin cu subiectul privind concursul pentru registrator medical cu vechime in specialitate(activitate) de 6 luni. Am depus dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea conditiilor pentru ocuparea unui loc de munca teo2304 teo2304 Buna ziua, as dori sa stiu cum sa procedez pentru ca ocuparea unui loc de munca sa se faca corect si legal. Mentionez ca am certitudini ca exista frauda si ca ... (vezi toată discuția)
Respins la concurs - exista o solutie juridica viabila? mikas mikas Sotul meu lucreaza ca subofiter in cadrul MJ, absolvent Drept, si a sustinut in vederea participarii la un concurs de ocupare posturi ofiter o examinare ... (vezi toată discuția)