avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal pt expirarea ultimului set de nr provizori ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal pt expirarea ultimului set de nr provizori cu o zi

astazi 25.2.2015 un respectiv agent de plitie de la aeroportu otp ma oprit in sensul giratoriul din aeroport cum ca as avea numerele expirate de ieri eu nu am sesizat expirarea lor pana in momentl in care mia cerut actele si asigurarea proviz tin sa precizez faptul ca masina apartine unei fundati si nu eu sunt proprietarul .
Bine inteles lam acompaniat la sectie mia explicat pe drum ce ma asteapta am tot sperat ca e o gluma proasta si uite asa ajung la sectie mia facut doasar penal deasemenea mia suspendat permisu pana la terminrea cercetarilor dar am primit si o dovada de 15 zile in care pot conduce permisul la predat lor .
Intrebarea mea ar fi cat timp dureaza pana se solutioneaza acest dosar ridicol sau daca as avea cum sa platesc amenda penala dinainte sa se miste mai repede cer sfaturi va rog ajutati-ma
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
loredan12, utilizator
Cel mai recent răspuns: nisulescu , utilizator 19:28, 6 Martie 2015
Buna ziua! In situatia expusa, pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul neinmatriculat riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 3 ani. In cel mai bun caz puteti obtine o amenda, insa ar trebui sa luati mai in serios problema.
da tin sa precizez faptul ca masina nu imi apartine adica nu am avut de unde sa stiu acest aspect si eu nu am verificat actele mise pare o situatie ft penibila pt sistemu romanesc adica putea sa imobilizeze vehiculul dar nu dosar penal pt o zi de la expirarea numerelor tind cont repet nu eu sunt proprietarul autovehiculului ,situatia mai grava de cat o amenda penala nu ar cum sa fie de accea nu o iau in serios ca nu am cum sa o iau in serios mise pare totul o gluma proasta
Intrebarea mea ar fi cat timp dureaza pana se solutioneaza acest dosar ridicol sau daca as avea cum sa platesc amenda penala dinainte sa se miste mai repede parteafinaciara nu e prbl ideea e ca sa nu trag procuroru de timp sa nu dureze mai mult de o luna maxim cer sfaturi va rog ajutati-ma
Nu se poate estima cat dureaza solutionarea acestui dosar, amenda penala inseamna condamnare si are ca urmare anularea permisului.
Verificarea actelor era obligatia dvs, atata timp cat ati ales sa circulati cu masina respectiva.
Incercati sa dovediti ca v-ati aflat in "eroare de fapt", situatie in care veti putea fi exonerat de raspunderea penala.
Sfatul meu este sa consultati in avocat ca sa nu se complice situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie cu numere false cu masina neinmatriculata nciuncanu nciuncanu buna ziua am condus o masina adusa de dincolo si mi au expirat nr si am pus alte nr rosi de pe alta masina a mea dar expirate si ma oprit politia si mi a facut ... (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate mariusoctavian mariusoctavian Am fost prins circuland cu masina cu numerele rosii expirate ,masina nu este a mea este a mamei mele ,nu am stiut ca sunt expirate .Am fost dus la sectie si ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pt. numere expirate(care nu apartineau masinii) . cum pot scapa doar cu amenda penala ? alex.bavaria alex.bavaria Am fost prins cu un set de numere expirate din 2008.Care nu apartineau masinii , mi s-a suspendat dreptul de a conduce si m-am ales cu dosar penal,iar acum ... (vezi toată discuția)