avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ESTE VECHIME PENSIA DE INVALIDITATE GR 3 ,DAR NU AM ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ESTE VECHIME PENSIA DE INVALIDITATE GR 3 ,DAR NU AM GASIT LOC DE MUNCA?

Sunt in pensie de invaliditate gr 3 ,in 2021 am dreptul la pensia pentru munca depusa,nu gasesc loc de munca, si as vrea sa stiu daca este vechime adunat ca ani,pensia de invaliditate
.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:03, 26 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate nu constituie vechime in munca, ci stagiu de cotizare asimilat care se va lua in considerare la stabilirea stagiului de cotizare necesar acordarii pensiei pentru limita de varsta.

Legea 263/2010, art. 49 :
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate se considera vechime in munca? zefir zefir se considera vechime in munca???s au schimbat ceva legi recent??privind aceasta?? (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate constituie stagiu? aciuflorica aciuflorica sunt in pensie de invaliditate gradul 3 si as dori sa imi raspundeti daca aceasta se considera vechime in munca indiferent de gradul in care sunt ... (vezi toată discuția)
Perioada in care beneficiez de pensie de invaliditate este valorificata la pensia pentru limita de varsta? DANYELY DANYELY DACA AM BENEFICIAT DE PENSIE GRADUL II ,TIMP DE 10 ANI, IN ACEASTA PERIOADA SE ADAUGA LA IESIREA LA PENSIE LA VARSTA, CONTRIBUTIE LA VECHIME. (vezi toată discuția)