avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Magazin online
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Magazin online

Buna seara,
Am cateva intrebari daca se poate sa ma lamuriti.

Doresc sa deschid un PFA sau individuala (nu stiu care ar fi mai indicata) pentru deschiderea unui magazin online sau mai bine zis comercializarea unor obiecte de pe site-ul aliexpress.com si sa le vand la noi :online, pe olx, etc . As putea face acest lucru? Doresc sa investesc initial 500 euro si dupa ce imi pot face o idee asupra vanzarilor sa investesc mai mult.

Individuala poate avea angajati (oricum fiind singur pot sa imi platesc singur catre sanatate, etc) si pot avea mai multe coduri caen, de ex: 1 comercializarea acestor bijuterii, ceasuri, coliere, bratari, etc si 2 realizarea site-uri web si promovarea acestora ?

Cel mai recent răspuns: alexg2014 , utilizator 02:24, 4 Martie 2015
PFA = II
Diferentele sunt mici
Poti sa ai mai multe coduri caen dar iti trebuie dovada ca poti sa faci asa ceva( diplome, cursuri..etc)
Daca eu iau produsele din afara, online de pe net, si nu sunt de firma (produse chinezesti, ceasuri, bratari, etc) si sa le vand online cum pot face acest lucru legal in cadrul firmei? Eu bag bani din buzunar sa le cumpar sau trebuie sa platesc cu banii din firma , PFA sau II si suma investita de mine se poate adauga scade din total incasari si sa platesc tva16% doar la diferenta?

Se poate la II sa am un caen pentru aceasta mica afacere si alt cod caen pentru realizarea si intretinerea unui site web ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen vanzare bijuterii argint gravate connie74 connie74 Buna ziua, doresc sa comercializez on-line bratari cu diverse accesorii din argint personalizate prin gravare. Accesoriile le iau de la un agent comercial, ... (vezi toată discuția)
Coduri caen pentru un pfa - handmade Ana1788 Ana1788 Aș vrea să valorific legal hobby-ul meu, urmând cea mai simpla varianta. Doresc sa ofer spre vânzare coronițe, agrafe, coliere, cercei și alte bijuterii ... (vezi toată discuția)
Vreau sa infiintez un ii dar nu stiu exact ce coduri caen sa pun catalin87 catalin87 Salut. Urmeaza sa deschid o inteprindere individuala, dar nu sunt hotarat in legatura cu codurile CAEN. Cu ce ma ocup: In principal (tot timpul ... (vezi toată discuția)