avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... consultare dosar suspect
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

consultare dosar suspect

Intrebare: Practic cat dureaza ca procurorul de caz sa aprobe cererea avocatului ales al suspectului sa consulte dosarul?
Multumesc anticipat pt un eventual raspuns.
nu exista un termen impus de lege in care procurorul sa aprobe aceasta cerere.
Stiu ca nu exista. Ma intereseaza cum se intampla in practica. Ceva de genul: intre - intre.
Daca nu s-a pus in miscare actiune penala, poate sa nu aprobe daca apreciaza ca s-ar putea aduce atingere bunei desfăşurări a urmăririi penale. Dupa punerea in miscare a actiunii penale, restricţionarea se poate dispune pentru cel mult 10 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restrictionare studiu dosar raluca.raluca20 raluca.raluca20 Buna ziua, Am formulat o cerere catre Parchet pt a-mi oferi oportunitatea de a studia un dosar de urmarire penala. Precizez ca nu s-a pus in miscare actiunea ... (vezi toată discuția)
Am drept legal sã cunosc delcarațiile învinuiților? elenamarta elenamarta Am depus la Poliție o plângere, ca persoană vătămată și s-a deschis dosar penal. Poliția a luat declarații de la cei ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea studierii elementelor unui dosar penal aflat in cercetare pantelica111 pantelica111 Cum pot studia (eventual in detaliu) elementele unui dosar penal aflat in cercetare, in care sunt inculpat(citat)? Se poate si fara ajutorul avocatului? (vezi toată discuția)