avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua. tatal meu a depus actele la un notar pentru a impartii cu sora lui cele 9ha teren mostenire de la parintii lor decedati in 2007. tata vrea sa treaca partea lui de mostenire direct pe mine si fratele meu, fara sa mai primeasca pe numele lui certificatul de mostenitor. se poate face asta? mentionez ca fratele meu este plecat in afara tarii si nu va putea sa fie prezent la aceasta succesiune dar avem copii dupa actele lui de identitate. si as vrea sa va mai intreb cum se face plata la notar? platesc amandoi mostenitori sau cine a deschis succesiunea. si daca puteti sami dati macar o idee despre cum se calculeaza costul succesiunii tinand cont ca in zona asta 1ha costa aproximativ 10000 lei. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 21:05, 25 Februarie 2015
nu poate trece terenul primit direct pe numele vostru decat daca incheie un ctr de donatie sau de vanzare cumparare cu dvs (asta ulterior emiterii certificatului de mostenitor), la care trebuie sa fie prezente toate partile inclusiv fratele dvs. daca nu poate ajunge in tara acesta va poate elibera procura notariala pentru a fi reprezentat in fata notarului de dvs.
Mai multe detalii puteti afla de la notariatul ales pentru a face succesiunea
Ultima modificare: Miercuri, 25 Februarie 2015
Cabinet individual avocat Penes Mihaela , Avocat
Nu se poate mosteni intre vii.Poate sa accepte mostenirea ,iar dupa aceea poate sa lase urmasilor ce a mostenit prin testament ,donatie sau contract de vanzare-cumparare sau cu renta viagera,ori intretinere.Sau descendentii pot mostenii dupa decesul celui ce mosteneste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil ion29 ion29 cu se procedeaza pentru schimbarea unei locuinte de pe un nume pe alt nume,sau dc se face act de vanzare cumparare, ce acte trebuiesc intocmite, va rog este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa deces sandita sandita In luna mai 2017 a decedat mama.Care este procedura dupa decesul unui parinte? Parintii mei mi-au facut Act de donatie pe casa in 1992 cu drept de habitatie ... (vezi toată discuția)