avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Daca am oprire pe salariu mai poate sa-mi ia si banii ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Daca am oprire pe salariu mai poate sa-mi ia si banii de pe card pe care angajatorul mi varsa??

Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns,in urma unui ordin judecatoresc mi-au pus 2 opriri pe salariu la un credit si la un card de cumparaturi asta acum 3 luni de zile si suma oprita este de 850 lei lunar.in din luna ianuarie angajatorul ne varsa salarile pe card si culmea este ca mi-au luat si 750lei de pe card asta in afara de acea oprire lunara de cei 850 lei pt cele doua opriri,cei de la banca si angajatorul spun ca nu aveau voie sa-mi mai iau daca am oprire pe salariu.spuneti-mi va rog daca au voie sa-mi mai ia si de pe card si ce pot sa fac???salariul meu este de 2000lei si ei mi-au luat 1600 lei in total va dati seama cu ce am ramas 400 de lei.am inteles ca nu au voie sa-mi ia ma mult de 1/3 lunar.va multumesc:(:(:(:(:(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:06, 28 Februarie 2015
Popririle nu pot fi mai mari de 1/3 din salariu si se opereaza de catre angajator.Mergeti la banca si faceti o reclamatie pentru ca cei de la banca au dat numarul de cont fara acordul dumneavoastra.Pentru viitor mergeti la banca si inchideti contul ,astfel angajatorul va fi obligat sa va acorde salariul la sediul firmei,astfel nu se va mai putea face acelasi abuz pe viitor.
Mergeti la banca si faceti o reclamatie pentru ca cei de la banca au dat numarul de cont fara acordul dumneavoastra.

Cui l-au dat ? Nu l-au dat, executorul a infiintat poprirea pe cont care nu are legatura cu poprirea pe salariu.
Cereti-i executorului sa faca adresa catre banca pt a va putea ridica diferentga de salariu, ori vb cu angajatorul sa va dea banii in mana.
Oke dar cei de la banca spun ca au venit cu documente de au putut sa imi ia si bani din cont
Faceti asa cum v-am zis daca nu vreti ca luna viitoare sa patiti la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cont ivanov teodora ivanov teodora sunt restantier la o banca si mi sa pus oprire pe cardul de salariu la tot contul pana la achitare este corect avand in vedere ca nu am fost instiintata sub ... (vezi toată discuția)
Dubla proprire mosu1907 mosu1907 Buna ziua! Unui prieten in urma unui imprumut ce nu a mai putut fi achitat la timp se pune proprire pe salariu prin executor bancar. Executorul trimite adresa ... (vezi toată discuția)
Abuz sau asa este legea? rebecutza rebecutza Sotul meu are restante la o banca,nu a mai platit ratele de cateva luni. Acum cateva zile,a vrut sa-si scoata salariul de pe card si a constatat ca are sold 0. ... (vezi toată discuția)