avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită blocare cont
Discuție deschisă în Executare silită

blocare cont

sunt restantier la o banca si mi sa pus oprire pe cardul de salariu la tot contul pana la achitare este corect avand in vedere ca nu am fost instiintata sub nici o forma si fiind singurul salariu din familie sotia neavand nici un venit si avand si doi copii minori intelegeam pe un sfert sau o jumatete de salariu dar pe tot?
Cel mai recent răspuns: ContSters102066 , utilizator 18:22, 29 Ianuarie 2010
Executorul judecatoresc nu are de unde sti natura contului proprit.
1. Mergeti la executor cereti copii dupa dosarul de executare silita si faceti opozitie la executare.
2. Apoi faceti cunoscut angajatorului situatia si depuneti documentele privind proprirea contului de salariu, si solicitatii sa va dea numerar salariul fara a vi-l varsa in cont.

Numai daca exista un titlu executoriu , angajatorul poate retine pana cel mult 1/2 din salariul cuvenit si varsa creditorului d-voastra.
ISfat : incercati sa va schimbati banca. Aveti dreptate,nu e normal, fara o instiintare.In prima faza, ar trebui sa-i notificati si faceti plangere la "protectia consumatorului".
Sfatul cu mutatul contului nu e valabil deoarece orice executor face notificare de poprire la toate bancile, deci si la cele la care are si la cele la care nu are deschis cont debitorul.
Banca nu face notificari cu privire la popriri doar da curs cererilor depuse de executori #-o#-o#-o
va multumesc mult pentru raspunsuri si raspunzand lui ienia culmea este ca am fost instiintata de oprire adevarat dupa blocarea cardului de banca care a dat curs cererii executorilor bancari dar executorii nu au sunat sa ajungem la o intelegere sau sa imi trimita o hartie amarata cum ca sunt pusa in vederea executarii silite pur si simplu ieri nu am mai putut folosi cardul de salariu
cu protectia cons nu faci nimic!Ii pune o amenda si gata iar banii luati sunt buni luati!

Alte discuții în legătură

Daca am oprire pe salariu mai poate sa-mi ia si banii de pe card pe care angajatorul mi varsa?? craciunnicolae craciunnicolae Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns,in urma unui ordin judecatoresc mi-au pus 2 opriri pe salariu la un credit si la un card de cumparaturi asta ... (vezi toată discuția)
Poprire abuziva Roxana1213 Roxana1213 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: Mi s-a pus poprire pe cardul de salariu de mai bine de 3 saptamani. Am luat legatura cu executorul ... (vezi toată discuția)
Poprire asupra salariului Steluta.B Steluta.B Buna ziua, am primit urmatoarea notificare de la biroul executorului judecatoresc: \\"Prin prezenta va aducem la cunostinta faptul ca, in conf. cu ... (vezi toată discuția)