avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana

Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi sa va prezint situatia........
Zona (pentru cei care o cunosc) intersectia Sos de Centura Bucuresti cu sos Stefanesti.
Intersectie drum cu prioritate cu drum fara prioritate........, cale ferata paralela cu drumul fara prioritate pe partea dreapta a sensului de mers ......., drumul fara prioritate nu are nici marcaje si nici alte indicatoare din care sa reiasa nr de benzi de circulatie (este lat cam de 3 benzi si cred ca odaaaaaaata au si fost). Pe drumul fara prioritate coloana de masini (atat cele care fac dreapta peste calea ferata cat si cele ce merg inainte. Am intrat in "
depasirea coloanei aflate in stationare la calea ferata
", am ajuns in intersectie, am dat prioritate la cei ce mergeau pe drumul cu prioritate dupa care am mers inainte. Binenteles, hop si politia in urma mea si ........ permis suspendat pe 30 de zile si 240 ron amenda X-(. Intrebarea mea este daca fac plangere am sanse sa-mi recuperez permisul? Chiar am nevoie de el.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: soryn3 , utilizator 20:51, 14 Iulie 2009
noutati: intradevar acolo sunt 2 benzi pe sensul in care ma deplasam (surse neoficiale: soferi etc.).
au fost acolo dintotdeauna. una stanga si cealalta inainte sau dreapta.
din pacate dupa cum va spuneam marcajele nu prea se mai cunosc dar cred ca ar trebui sa figureze pe undeva (primarie, politie).
Fiind doua benzi pe sens , fara a fi indicatorul benzilor si linia continua trasata, aveti sanse sa castigati.
multumesc pentru informatii. saptamana aceasta o sa ma duc sa depun plangerea.
o sa va tin la curent
am citit subiectul de pe acest forum si eu sunt intr-o situatie asemanatoare doar ca sunt foarte sigur ca am dreptate de aceea as dori sa stiu si parerile voastre:veneam pe linia de centura dinspre popesti leordeni spre cernica.La intersectia cu cernica se fac 2 benzi iar in stanga am linie discontinua si apoi linie continua.eu am format practic a treia banda pentru stanga pe acea banda intre linia discontinua si cea continua pentru a vira la stanga.am fost oprit de politie pe motiv ca e depasire de coloana pe contrasens si ca acea banda este banda de regrupare(nu am gasit ce inseamna aceasta banda).In acea zona toti executa virajul la stanga de pe acea banda,nu exista sageti trasate.astept pareri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident Marius198916 Marius198916 In intersecția viilor cu Istrati, venind dinspre Filaret, un autobuz face stânga pe culoarea verde, către eroii revoluției. Din sens opus, sunt doua benzi, ... (vezi toată discuția)
Conform cod rutier 2018 este corecta inceperea efectuarii depasirii in zona cu linie discontinua dar cu reintrarea pe sensul de mers calcand linia continua Dan STANESCU-BELLU Dan STANESCU-BELLU Buna seara, Mi s-a retinut astazi permisul pentru 30 zile deoarece am efectuat o depasire a unei coloane de 4 autoturisme, depasire inceputa in zona in ... (vezi toată discuția)