avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata agent termic dupa debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata agent termic dupa debransare

Locuiesc la etajul 4 in bloc cu 4 etaje, m-am debransat de la reteaua publica si am centrala termica de apartament. Tevile de apa calda au fost taiate si blindate profesionist. Au ramas 2 cioturi de cate 80 cm, care nu sunt izolate termic.
Prin aceste cioturi nu mai are cum sa circule agent termic, deci nu beneficiez de nicio calorie din reteaua publica.
Intreb totusi, pentru ca traiesc in tara tuturor posibilitatilor: este necesar sa izolez termic aceste cioturi, pentru a nu mi se incarca factura cu costul unui agent termic inexistent?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
Pompilius, utilizator
Cel mai recent răspuns: Pompilius , utilizator 17:28, 26 Februarie 2015
Nu trebuie sa izolati nimic, aceste tevi nu va apartin dumneavoastra, toate tevile verticale apartin asociatiei, reprezinta parte comuna din condominiu, sunt reparate si platite de catre toti proprietarii indiferent daca le folosesc sau nu, daca le radiaza sau nu caldura. Daca ati ales sa montati centrala si sa renuntati la o parte din partile comune, asta nu inseamna ca nu mai platiti pentru ele, vedeti HG 1588/2007 Art.32(3)!!
Multumesc pentru raspunsul prompt!
Stiu ca voi plati in continuare parte din ceea ce este la comun (incalzire in scara blocului de ex.). Ma interesa doar punctual situatia resturilor de tevi de la termoficarea publica, resturi existente intr-un apartament situat la ultimul etaj, prin care oricum nu mai circula agent termic din reteaua publica.
A aparut un afis din partea asociatiei de locatari prin care se instiinteaza ca urmeaza vizita celor de la firma de distributie a agentului termic public. Toti locatarii debransati sunt sfatuiti sa isi izoleze tevile din apartamente, pentru a reduce valorile facturilor ulterioare.
Asadar... faptul ca la ultimul etaj aceste resturi/cioturi de tevi exista duce la o plata suplimentara sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)
Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)
Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)