Buna ziua,
Doresc sa va adresez o intrebare :)
De 8 luni m-am mutat din RO intr-un alt stat membru UE. Inainte de a pleca am lucrat cu contract de munca si am avut platita prin urmare si asigurarea obligatorie de sanatate. De cand am plecat din RO lucrez cu contract de munca aici (UK) si am platita aici contributia pt sanatate.
Planific sa revin in tara definitiv dupa cam un an-doi de stat aici si doresc sa platesc de pe acum asigurarea de sanatate pt a avea continuitate si pt a nu avea probleme la intoarcere. Intrebarea mea este cam ce suma as avea de platit de ex lunar pt aceasta situatie (eu nu realizez venituri in RO dar am venituri din salar realizate pe teritoriul altui stat unde de asemenea platesc contributiile sociale) O sa pot sa ma asigur in sistemul de sanatate in RO si sa platesc contributia in functie de venitul minim - pt aceasta perioada?
Apreciez orice informatie pe care mi-o puteti oferi in legatura cu aceasta situatie si va multumesc anticipat pt ajutor :)
Toate cele bune.
Cim in ue
ContSters305618
Lucrez intr-un stat membru UE de cateva luni. Anul trecut am avut venituri si in Romania si in UE. In statul membru platesc toate taxele si functionez ca un ... (vezi toată discuția)