avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de sustinere a familiei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de sustinere a familiei

Buna ziua! In luna ianuarie 2015 am depus la primaria locala dosarul pentru Alocatia de sustinere a familiei. La inceputul lunii februarie am primit acasa un plic cu decizia de aprobare a dosarului. Cu aceasta decizie am fost la biroul care se ocupa cu administrarea alimentelor de la UE, si mi s-a spus ca "nu pot primi ... daca apucam sa depun dosarul in decembrie 2014 , atunci ma incadram , dar asa nu.... " (fara prea multe cuvinte explicative ).
Precizez ca o prietena din alt judet , a primit acele pachete de la UE (tot in luna ianuarie depunand dosarul).
Legea nu e la fel in toata tara? Aceste pachete se dau o singura data pe an?
Cum pot beneficia si eu?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:07, 28 Februarie 2015
Legea este aplicabila pentru toti, insa aplicarea ei se poate face si neunitar.

Persoanele care îndeplinesc criteriile de eligibilitate însă nu se regăsesc pe listele obişnuite se pot înscrie pe liste suplimentare. Conform recomandărilor UE, listele suplimentare se trimit Ministerului Muncii pentru validare, iar apoi, persoanele eligibile îşi pot ridica pachetele cu alimente din centrele de distribuţie ale primăriilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cupon alimente in programul operational ajutorarea persoanelor defavorizate GeorgetaAnca GeorgetaAnca Ca toti pensionarii cu pensii sub 400 lei am primit si eu un cupon pentru alimente ca ajutor de la Guvernul Romaniei si Uniunea Europeana. Din motive de ... (vezi toată discuția)
Ajutoare sociale tip alimente ginacom ginacom Buna ziua!Daca am terminat perioada de somaj in februarie 2011si nu mi-am gasit un loc de munca,beneficiez de ajutoarele care se dau somerilor si ... (vezi toată discuția)
Alocatie complementara tinarogojan tinarogojan buna ziua, in luna noiembrie 2010 am facut cerere pentru alocatie suplimentara .Dosarul a fost aprobat si mi-au spus ca voi beneficia de aceasta alocatie ... (vezi toată discuția)