avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere precontract imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere precontract imobiliar

Buna ziua. Am incheiat un precontract cu o firma in luna mai 2014 pentru cumpararea unei case cu finalizare a lucrarii in august 2014. Nu s-a putut finaliza lucrarea atunci pentru ca nu aveau ei toate autorizatiile scoase, am inteles, am mers mai departe si ramasese verbal ca termen de finalizare primavara 2015. Cand am batut palma, mi-au zis ca pot urmari lucrarea si ce modificari doresc pot sa le spun si contracost se rezolva fara problema. Eu am cerut cateva modificari pentru termoizolatie mai ales, au fost de acord, eu acum am verificat sa vad cum decurge lucrarea si am constatat ca nu au facut ce am discutat, ei pentru asta s0au suparat si am primit un e-mail ca vor rezilierea contractului ca din cauza cererilor de modificare din partea si din cauza ca nu pot scoate niste acte (asta au spus-o asa sa aibe si ei ceva credibil) si sa le dau un cont sa imi vireze avansul de 2000 euro. Acum eu nu doresc reziliere, vreau sa se finalizeze lucrarea si nu stiu cum pot proceda. In antecontract scrie ca si clause reziliere pentru vanzator sa plateasca avansul de 2000 euro si eu sa pierd avansul, dar poate ei cere unilateral fara motive intemeiate acest lucru, asta e intrebarea mea. Ce spune legea in astfel de cazuri?
Eu sunt de acord sa mai astept si 6 luni numai sa se respecte contractual, sa nu se rezilieze, e trecuta si suma in contract. Va multumesc. Cu stima, Mihai
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:57, 26 Februarie 2015
pana nu se analizeaza antecontractul nu vi se poate raspunde exact. in principiu nu este ilegal sa se insereze o astfel de clauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract imobiliar nerespectat de vanzator maracinel maracinel Buna ziua. Am facut in luna aprilie 2014 un antecontract pentru o casa noua care trebuia sa se construiasca, am platit un avans, finalizarea era pentru luna ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract imobiliar maracinel maracinel Buna ziua. Am facut in luna aprilie 2014 un antecontract pentru o casa noua care trebuia sa se construiasca, am platit un avans, finalizarea era pentru luna ... (vezi toată discuția)
Revenire la subiectul investire cu titlu executoriu al unui antecontract de vanzare cumparare kid kid \"Buna seara, As dori sa stiu care este procedura prin care se poate investi cu formula executorie, fara somatie, punere in intarziere, chemare in judecata ... (vezi toată discuția)