avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cat de tare pot sa ascult muzica?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cat de tare pot sa ascult muzica?

Buna seara!As vrea sa stiu si eu cat de tare pot sa ascult muzica!Cei pusi pe rautati le spun de acum...ascult toate genurile de muzica incepand din ani 70 pana acum...Nu ma puneti sa ascult la casti sau sa ma trimiteti in cluburi daca vreau muzica tare, ca nu merge...pt ca in club nu ascult ce muzica vreau, iar castile nu le suport!Nu-mi spuneti ca traim in societate si trebuie sa ne respectam semenii pt ca stiu si asta...Trecand peste faptul ca odata am plecat de acasa sa dorm in alta parte ca la vecinu era party...Am citit legea si am vazut sanctiunile pentru tulburarea linistii publice...Dar am o nelamurire...Cum se face costatarea asta?Cum imi demonstreaza mie ca tulbur linistea publica?Vine cu vreun decibelmetru?Sau domnul politist este suveran? Daca lu' domnul politist nu-i place de mine imi tranteste vreo amenda?...Care este limita maxima legala(daca exista) de decibeli si de la ce distanta se masoara?Sper ca nu v-am plictisit cu intrebarile mele, da' sunt convins ca sunt multe persoane interesate...
Ultima modificare: Joi, 26 Februarie 2015
irc80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Exs_ionut , utilizator 13:33, 25 Septembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista asa ceva in Ordinul nr. 119 din 4 februarie 2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei , mentionat anterior.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Eu locuiesc undeva la tara și am un vecin la 3 sase de mine și îmi spune sa închid muzica pentru ca nu se poate odihni eu ascult muzica în curte la o boxa caraoke și asta se întâmplă ziua după ora 14 odată pe săptămână (sâmbăta) sau când mai am musafirii, am voie sau nu sa țin muzica tare?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ai voie. Asa spune legea si bunul simt. Pune-ti boxa intro camera antifonata si da cat poti de tare. sau puneti castile pe urechi . Nu poti obliga pe nimeni, in nicio imprejurare, sa ascutle muzica ta, cat de tare vrei tu ,cate ore vrei tu. Vecinul tau are dreptul constitutional la o viata decenta, sa se poata odihni cand vrea, sau sa stea pur si simplu in curtea sau si mai grav, in casa lui, in liniste. Si musafirii tai ar trebui sa aiba bun simt.
Poi ce naiba la 55 de db se aude mai încet ca la telefon

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita legala zgomote in spatiu comun la bloc in decibeli. victor1906 victor1906 Buna ziua. Care este limita legala volum ton , zgomot , la bloc , in decibeli , si intervalul de timp giornalier pt. a putea sa ascult muzica cu volumul mai ... (vezi toată discuția)
Functionare spalatorie auto 24/7 Davai_davai Davai_davai O spalatorie auto care functioneaza langa mine si-a extins afacerea cu un punct nonstop jetwash. Aceasta extensie imi afecteaza proprietatea datorita ... (vezi toată discuția)
Limite zgomot admise in apartament Raluca Ciobanu F Raluca Ciobanu F Buna ziua, De curand am achizitionat un apartament intr-un bloc nou, Totul bine pana cand vecinii s-au mutat: se aude si cel mai mic zgomot, aud televizorul ... (vezi toată discuția)