avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Suplinirea acordului tatalui cetatean strain pentru a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Suplinirea acordului tatalui cetatean strain pentru a calatori cu copilul in afara Romaniei

Buna seara,citind postari mai vechi inteleg ca pentru a cere judecatorului sa suplineasca acordul tatalui este necesar sa demonstrez refuzul lui; ii pot trimite email sau neaparat scrisoare prin posta ?
In aceasta cerere catre judecator,trebuie sa fiu reprezentata de un avocat sau o pot face singura?
Mentionez ca tatal nu este cetatean roman,nu locuieste in Romania si nu a locuit niciodata aici.
Daca vacanta este planificata pentru luna iunie,am suficient timp pina atunci?

Acesta este dreptul lui de parinte de a decide,dindu-si acordul sau fiind impotriva.Pensia alimentara n-a platit niciodata,aproape 2 ani se fac,iar asta este obligatia lui.Ciudat,judecatorul nu se ocupa de obligatia lui,dar de dreptul lui da.De drepturile copilului se ocupa dor mama,luptind cu un tata absent si rau voitor,cu un sistem aiurea......Daca el nu e roman si nu locuieste in Romania,ce rost are ca,copilul sa ie tintuit in Romania,asa cum tatal (nu-)l viziteaza in romania (nu) o va face niciunde in Europa.
Scuzati paranteza,m-am saturat sa-mi petrec si mai ales pierd timpul prin tribunale.
Cel mai recent răspuns: Daniela Cristache , 11:32, 27 Februarie 2015
Poate ar trebui sa incercati sa obtineti dreptul de a exercita singura autoritatea parinteasca.
Nu e timp pana in iunie. Introduceti acum cererea pt autoritatea parinteasca, iar pe calea ordonantei presedintiale cerere pt suplinirea acordului.
Trimiteti tatalui pe email scrisoare prin care sa ii cereti acordul si sa mearga la consulat sa vi-l dea, scrieti-i ca plecati in vacanta, unde, veti calatori cu.. in perioada.., dati-i cat mai multe amanunte despre calatorie si cereti-i acordul. Sper sa va raspunda.
Nu sunteti obligata sa fiti reprezentata de avocat, insa ar fi mai bine si mai usor pt dvs.

Putin timp pana in iunie si nici nu e sigur ca obtineti, cu avocat cu tot...
Judecatorul se implica in cazurile cu care e sesizat. Daca doriti executarea tatalui pentru pensie, gfaceti demersuri si se vor implica autoritati. Altfel...
Multumesc doamnelor pentru raspunsuri.
Frustrarile mele ies la suprafata cind trebuie sa-i cer eu ceva......
E pe rol dosarul pentru custodia deplina ,in apel.Am facut si demersurile pentru obtinerea pensiei.
O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in strainatate andrada17 andrada17 buna,am un copil de 11 ani,nu am fost casatorita cu tatal copilului,copilul poarta numele meu dar in certificat apare si numele tatalui,ce ar trebui sa fac ca ... (vezi toată discuția)
Refuz pasaport minor biancacriss biancacriss buna ziua. am un baiat de 9 ani rezultat di concubinaj, tatal ii plateste doar pensia alimentara,in rest nu contribuie cu nimc nici nu l-a vzitat de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara fara acordul tatalui edavid12 edavid12 buna ziua...am un baietel de 3 ani facut intr -o relatie de concubinaj,nu am ajuns in instanta pt custodie deloc,problema sta in felul urmator.tatal copilului ... (vezi toată discuția)