avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plecare in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plecare in strainatate

buna,am un copil de 11 ani,nu am fost casatorita cu tatal copilului,copilul poarta numele meu dar in certificat apare si numele tatalui,ce ar trebui sa fac ca sa pot sa-mi scot copilul din tara dat fiind faptul ca tatal nu isi da acordul pentru acest lucru,as vrea ca el sa nu mai aiba autoritate asupa fetitei tinand cont de faptul ca nu il intereseaza de ea,cum trebuie sa procedez?multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:05, 11 Mai 2014
Va trebui sa va judecati cu tata, fie cereti sa exercitati singura autoritatea parinteasca daca stiti ca aveti motive intemeiate, fie cereti instantei sa suplineasca acordul tatalui pt iesirea din tara.
Vreti sa plecati in vacanta cu copilul sau sa va stabiliti in strainatate ?
sa ma stabilesc in strainatate
Incercati sa discutati cu el acest aspect si sa va intelegeti.
Puteti apela la mediere sau chiar sa aveti si avocat la mediere pentru discutii juridice si aprecierea de catre avocat a situatiei in vederea a evitarii pe cat posibil a unui proces.
Un proces este foarte complicat in aceasta privinta si avocatul va poate costa multi bani deoarece este un proces de finete juridica si necesita o argumentare juridica din mai multe ramuri de drept.
In plus, ar trebui sa aveti deja acte in strainatate pentru a avea sanse sa obtineti ceea ce doriti ceea ce ar insemna sa plecati fara copil pentru a va face acte.
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca veti exercita singura autoritatea parinteasca puteti decide singura unde va mutati cu copilul, insa daca instanta va hotari ca ambii parinti sa exercitati autoritatea parinteasca, veti avea de dovedit ca e in interesul copilului sa va mutati.
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din tara fara acordul tatalui edavid12 edavid12 buna ziua...am un baietel de 3 ani facut intr -o relatie de concubinaj,nu am ajuns in instanta pt custodie deloc,problema sta in felul urmator.tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorei la tata, drepturi comune,cum procedez? catacata2011 catacata2011 Buna seara! Am castigat in instanta domiciliul fiicei mele la mine (tatal),cu exercitarea drepturilor parintesti in comun cu fosta mea concubina. Am o ... (vezi toată discuția)
Bună seara.in ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un ... Ana ionela Ana ionela Bună seara.In ce condiții pot pleca intr o alta tara cu un copil minor,fiind divortata am hotărârea de divort in care copilul imi este încredințat? Vă ... (vezi toată discuția)