Problema mare la o companie nationala cred ca stiti si voi care, am dori sa stim toti ce inseamna conflict de munca? Cat poate dura? Ce drepturi avem in timpul declansarii? CCM a expirat fiind prelungit in prima faza cu 1 saptamana care trece si ea , cum a trecut si medierea, dialogul social, etc... ieri au fost duse actele la ITM pt conflict de munca.
Pe 2 martie ce drepturi mai avem, daca suntem in conflict de munca, ma refer la transport, masa, salariu etc...care erau trecute in CCM.(vechi)
Alt subiect este Greva generala..... care se apropie se pare cu pasi repezi...
Ce drepturi mai avem in timpul grevei generale? In timpul grevei cei care suntem de acord, mai venim la munca? Adica trebuie sa ne platim transport+masa si sa venim la munca si sa facem ce? Costurile sunt destul de mari..
Va rugam sa ne rapundeti suntem in jur 20.000 de oameni, am apelat pentru ca legea este grea aici poate ne puteti oferi un raspuns mai pe intelesul nostru.
Art. 195 din Legea nr.62/2011:
(1) Pe toata durata participarii la greva contractul individual de munca sau raportul de serviciu, dupa caz, al angajatului se suspenda de drept. Pe perioada suspendarii se mentin doar drepturile de asigurari de sanatate
.....
Potrivit art.231 C.mun., prin conflicte de munca se intelege conflictele dintre salariati si angajatori privind interesele cu caracter economic, profesional sau social ori drepturile rezultate din desfasurarea raporturilor de munca.