avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima pe timpul Grevei Generale? Se poate da prema pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima pe timpul Grevei Generale? Se poate da prema pe timpul ...

Prima pe timpul Grevei Generale? Se poate da prima pe timpul grevei generale la salariați care nu au ieșit la greva?
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2022
mierloiuionela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:19, 24 Septembrie 2022
Pe toată durata participării la grevă contractul individual de muncă sau raportul de serviciu, după caz, al angajatului se suspendă de drept. Pe perioada suspendării se mențin doar drepturile de asigurări de sănătate.
Ok am înțeles ,dar mai sunt colegi care nu au ieșit la greva și le a dat prime ,este legal? mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Pe toată durata participării la grevă contractul individual de muncă sau raportul de serviciu, după caz, al angajatului se suspendă de drept. Pe perioada suspendării se mențin doar drepturile de asigurări de sănătate.

Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2022
mierloiuionela, utilizator
Da, este corect ... însă, pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor, daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu pe timpul grevei gh3gh1 gh3gh1 Pe timpul grevei, se plateste salariul? Cum apare perioada grevei in declaratia 112? (vezi toată discuția)
Este legală suspendarea contractului de muncă pe perioada grevei? Erika 76 Erika 76 Bună ziua! Sunt cadru didactic de 27 de ani și în aceste zile sunt în grevă alături de colegii mei. Vă rog să-mi spuneți dacă în aceste condiții ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.avand in vedere greva profesorilor ca in perioada grevei ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua.Avand in vedere greva profesorilor ca in perioada grevei se suspenda contractul de munca si nu vor fi platiti.Este corect? (vezi toată discuția)