avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitatea in partida simpla pt.PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitatea in partida simpla pt.PFA

Sunt PFA cu activitate de traducator din 2012
Tin contabilitatea in partida simpla si am optat de la inceput pentru declararea veniturilor in sistem real. Veniturile anuale realizate pana acum nu au depasit sume de 7.000 lei.
Avand in vedere trecerea de la contabilitatea simpla la cea dubla de la 1.03.2015, va rog sa ma lamuriti in ce conditii pot sa imi mentin sistemul de inregistrari contabile in partida simpla.
Doresc sa tin in continuare contabilitatea in partida simpla insa cu noile reglementari aplicabile de la 1.3.2015 nu am inteles in ce conditii am voie sa fac acest lucru?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 27 Februarie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:00, 27 Februarie 2015
Trecerea la contabilitatea in partida dubla e optionala si e bine sa ramaneti asa cum ati fost si pana acum.
Va redau din ordinul 170:
ART. 3
Persoanele prevăzute la art. 2 lit. a) au obligaţia să conducă evidenţa contabilă pe baza regulilor contabilităţii în partidă simplă sau, la opţiunea acestora, pe baza regulilor contabilităţii în partidă dublă, cu excepţia celor pentru care în actul normativ de înfiinţare, în legi speciale sau în alte acte normative există prevederi exprese privind ţinerea contabilităţii în partidă simplă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 80/2014 si omfp 170/17.02.2015 petreh petreh Buna ziua, Va rog lamuriti-ma ! In ordonanta 80/2014 se spune clar ca PFA vor tine registrul de evidenta fiscala. Registru care pana acum n-a aparut ( din ... (vezi toată discuția)
Aplicare omfp 170/2015 persoana fizica autorizata valpi valpi conform OMFP170/2015 persoanele fizice autorizate au voie sa conduca contabilitatea in partida dubla intrebarile sunt: 1. Cum se realizeaza optiunea? Se ... (vezi toată discuția)
Contabilitate la ong-uri maciucadumitru maciucadumitru In ce conditii o fundatie nonprofit poate conduce contabilitatea in partida simpla ? (vezi toată discuția)