Buna ziua, anul trecut m-am angajat din somaj la o firma ca inginer(mergeam cu muncitorii pe teren la lucru). Anul acesta seful a hotarat sa ma testeze scris si nu am cam trecut testul si a hotarat sa ma concedieze. Am fost anuntat ca nu mai are nevoie de serviciile mele si sa nu ma mai prezint la locul de munca si ca discutam la sfarsitul lunii cum facem cu salariul.Ei bine aceasta concediere nu a avut loc inca se pare deoarece imi cere sa imi dau eu demisia. Ce as putea face eu in cazul acesta? Ce sanctiuni as putea primi ca nu m-am prezentat la lucru? In ce fel ma afecteaza in cazul in care imi desface contractul de munca disciplinar?(ma refer cand ma angajez in alta parte) E urgent va rog. Multumesc
art.61 lit.b C.mun. nu se refera la concedierea pentru necorespundere profesionala .
Chiar daca va inceteaza c.i.m. disciplinar, nu trebuie sa va efecteze o viitoare angajare , intrucat consider ca trebuie sa primeze aptitudinea dvs de a va indeplini corespunzator sarcinile mentionate in fisa postului.
Si acum ce sa fac? Am discutat ieri cu sefu ca mi-ar da un salar daca imi dau eu demisia, in caz contrar m-ar pune nemotivat toata luna si ca imi desface contractu ceva de genu cum era cu litera I si o sa ma afecteze pe viitor . Daca imi dau demisia trebuie sa returnez prima de 500 lei inapoi la somaj.