avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz in zilele lucratoare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz in zilele lucratoare

Buna ziua,

Lucrez la o companie la care mi-am depus demisia si sunt in perioada de preaviz. In cererea de demisie scrie ca trebuie sa efectuez 20 zile lucratoare de preaviz, iar in contractul de munca scrie acelasi lucru: 20 zile lucratoare, conform codului muncii in vigoare sau contractului colectiv de munca. De asemenea, exista o anexa a locatiei conform careia programul de munca se desfasoara in ture inegale, incluzand zilele de sambata si duminica, deoarece locatia are program si in aceste zile. In contractul de munca scrie 8h pe zi, cu program inegal si supus posibilelor modificari conform regulamentului intern. In aceste conditii, zilele lucratoare sunt considerate tot de luni pana vineri? Este necesar sa ma prezint la munca samabata si duminica sau pot veni 8 ore pe zi de luni pana vineri? In plus, in anexa respectiva este precizat ca lucreaza doua persoane pe tura, insa angajatorul a dispus sa fie o singura persoana in lipsa de personal desi nu am fost de acord: este acesta suficient motiv de demisie fara preaviz?
De asemenea, in cazul in care angajatorul a intarziat plata salariului cu o zi lucratoare fata de CIM desi a anuntat acest lucru, este motiv de demisie fara preaviz?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Preaviz. Biclea Biclea Buna ziua, Lucrez intr-o multinationala si in urma cu cateva zile mi-am dat demisia, urmand sa stau in preaviz 20 de zile. In contractul de munca scrie ca ... (vezi toată discuția)
Dilema - intocmire program de lucru, cum fac? ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta, trebuie sa angajez o persoana cu urmatorul program de lucru: Vineri 01.04 - 20.00 Sambata 02.04 ... (vezi toată discuția)
Cim adinozaur1 adinozaur1 Buna seara, Acum 3 luni m-am angajat la o firma, semnand astfel contractul individual de munca. La articolul \\"Durata muncii\\" scrie astfel: Programul de ... (vezi toată discuția)