avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... data pensionare.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

data pensionare.

buna seara. sotul este nascut pe 06.12.1964. a lucrat 11 ani grupa 1 , 5 ani grupa 2 , 10 ani grupa speciala de munca , un an armata , un an somaj . puteti sa-mi spuneti cu acesti ani se poate pensiona anticipat ? in ce an se poate pensiona mai repede ? multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:36, 1 Martie 2015
Limita de varsta 54 de ani si 6 luni.
Pensia anticipata sau anticipata partiala nu prezinta interes,fiind la 60 de ani.
ma scuzati am gresit . 11 ani de grupa 1 , 5 ani grupa 2 , 5 ani conditii deosebite de munca , un an armata , un an somaj .
In aceste noi conditii nu indepliniti conditia de stagiu complet(35 de ani).
Aveti doar 31 de ani.
Daca veti indeplini conditia de stagiu complet,reducerea va fi de 7 ani si 6 luni din 65.
va multumesc pt raspunsuri , dar daca nu voi mai cotiza si raman pe cartea de munca doar cu ce v-am scris pot cere anticipata la 60 de ani ?
Pentru pensie anticipata la 60 de ani conditia de stagiu este de 43 de ani,fara stagiul asimilat(armata,cursuri universitare de zi,pensie de invaliditate).
Pentru pensie anticipata partiala la 60 de ani conditia de stagiu este de 35 de ani,fara stagiul asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vârsta de pensionare MoraruLM MoraruLM Buna ziua, Pentru un barbat nascut in data de 04.04.1960 care a lucrat pana in prezent 32 ani si 3 luni plus 2 luni platit contributia la pensie si are in ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Pensionare definitiva Moca Moca Buna ziua ! Am o nelamurire si as vrea sa ma ajutati cu un raspuns. Tatal meu are 57 de ani si 43 de ani de munca. La ce varsta se poate pensiona definitiv ... (vezi toată discuția)