avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Registre obligatorii pentru microintreprindere
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Registre obligatorii pentru microintreprindere

O microintreprindere (prestari servicii), cu impozit pe venit, fara salariati, fara tva, ce registre completeaza? Registru jurnal, registru jurnal de incasari si plati, sau registrul de evidenta fiscala? Daca este in contabilitate partida simpla, mai completeaza cartea mare si balanta de verificare lunara?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 07:43, 1 Martie 2015
Buna dimineata,
Microintreprinderea nu poate tine contabilitate in partia simpla. Obligatoriu trebuie sa conduca evidenta contabila in partida dubla.
Registrele contabile obligatorii: Registrul - inventar, registrul -jurnal.
Va multumesc.Am gresit eu, era vorba de sistemul simplificat de contabilitate.Deci registrul jurnal, cartea mare si balanta de verificare lunar?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
nitmar, utilizator
Sistemul simplificat de contabilitate a fost inlocuit din 1 ianuarie 2015 cu sistemul european de raportare financiara simplificat, potrivit Ordinului MFP nr. 1802/2014, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 963 din 30 decembrie 2014 si care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2015.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare omfp 170/2015 persoana fizica autorizata valpi valpi conform OMFP170/2015 persoanele fizice autorizate au voie sa conduca contabilitatea in partida dubla intrebarile sunt: 1. Cum se realizeaza optiunea? Se ... (vezi toată discuția)
Oug 80/2014 si omfp 170/17.02.2015 petreh petreh Buna ziua, Va rog lamuriti-ma ! In ordonanta 80/2014 se spune clar ca PFA vor tine registrul de evidenta fiscala. Registru care pana acum n-a aparut ( din ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal asociatie proprietari Constanta Loga Constanta Loga Va rog frumos daca se poate sa-mi raspunda si mie cineva,cum se completeaza registrul jurnal pentru o asociatie de proprietari si daca se inregistreaza la ... (vezi toată discuția)