avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Este instituită plata unei taxe judiciare sau altă ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Este instituită plata unei taxe judiciare sau altă taxa, pentru publicarea de cereri în Buletinul procedurilor de insolvență ?

Publicarea în Buletinul procedurilor de insolvență, a cererii numită „CONTESTAŢIE ÎMPOTRIVA TABELULUI PRELIMINAR/SUPLIMENTAR AL CREANŢELOR!”, obligă la o plată tip taxă judiciară de timbru ? Care este aceea ?
Cel mai recent răspuns: viktorV , utilizator 20:18, 28 Februarie 2015
Am citit [ link extern ] !

Eu sunt salariat neplătit, al angajatorului meu, aflat în procedura falimentului. Lichidatorul judiciar, cu care nu se poate discuta, nu vrea să mă înscrie la masa credală, a debitoarea S.A. Am decis să depun „CONTESTAŢIE ÎMPOTRIVA TABELULUI PRELIMINAR/SUPLIMENTAR AL CREANŢELOR”

1.Trebuie să plătesc publicarea cererii mele, în Buletinul procedurilor de insolvență ?

2.În câte exemplare trebuie să depun „CONTESTAŢIE ÎMPOTRIVA TABELULUI PRELIMINAR/SUPLIMENTAR AL CREANŢELOR ” ?
Sunt 2 aspecte aici:
- faptul ca lichidatorul nu vrea sa va inscrie in tabel, este unul si anume cum adica Nu vrea? Ce motive are sa va refuze, cum justifica?
- dvs. in calitate de creditor nedreptatit trebuie sa depuneti contestatie la Tribunal, in termen de 7 zile de la publicarea tabelului preliminar in BPI (publicare dispusa de catre lichidator).
Insa in mod normal, creantele salariatilor trebuiesc inregistrate in tabelul preliminar de catre lichidator, in baza evidentelor contabile.
Creanta dvs. de unde, din ce provine?
a)Noi invocăm art.123 pct.2 din L85/2006, „creanțe izvorâte din raportul de muncă;”
Contractele individuale de muncă, semnate de angajator nu au fost înregistrate la I.T.M.B. !
Dar, angajatorul a emis adeverințe de salariat, - ptr. medicul de familie, caracterizări, ...etc., avem dovezi, inclusiv probă cu martori, ptr. a dovedi existența raportului de muncă, din discuție.
b) Avem deja, pe rolul TB, un litigiu de muncă, cu angajatorul și cu lichidatorul ptr. obtinerea unei creanțe certe, lichide și exigibile,
c) Lichidatorul a fost mituit de directorul general al debitoarei, pentru a nu ne înregistra creanțele. Așa că, am depus și plângere penală, împotriva acelorași pârâți !

Totuși, vrem ca și în procedura falimentului angajatorului, să fim înscriși ca, creditori chirografari, cu creanță individuală, în Tabel..., urmând ca după rămânerea definitivă a soluției din LM, să fie reașezată cifra de creditare, - după ce se va admite expertiza financiară, în LM - a se vedea lit. b) !

Lichidatorul nu are nici un document contabil, al angajatorului nostru ! Are numai câteva bilanțuri depuse către administrație, de angajator, - pe care le-am reclamat în plângerea penală, făcută de noi, salariații, împotriva angajatorului, directorului general, lichidatorului - persoană juridică, reprezentantului lichidatorului !
Ori, lichidatorul, nu-și poate invoca propria culpă, așa că, ne sabotează cum poate !

Alte discuții în legătură

Tabel creditori vladiana vladiana Cum pot verifica tabelul creditorilor intocmit pentru un fost angajator care a solicitat falimentul in luna iunie 2013 ? (vezi toată discuția)
Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)
Tabelul preliminar al creditorilor v_florina v_florina Buna ziua, In afara de buletinul procedurilor de insolventa (pt care nu detin abonament), unde se mai publica tabelul preliminar al creditorilor? Am ... (vezi toată discuția)