avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... tabelul preliminar al creditorilor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

tabelul preliminar al creditorilor

Buna ziua,

In afara de buletinul procedurilor de insolventa (pt care nu detin abonament), unde se mai publica tabelul preliminar al creditorilor?

Am sunat lichidatorul de 3 ori si i-am rugat sa-mi transmita tabelul, fara succes din pacate. Sunt un fost salariat cu o creata a unei plati compensatorii pt care am introdus actiune in instanta. In momentul deschiderii procedurii de insolventa a transmis lichidatorului o cerere de includere in tabelul creditorilor, insa doresc sa verific intrucat nu stiu ce capacitate are lichidatorul de a verifica legalitatea unei actiuni in instanta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 20:28, 5 Aprilie 2011
Puteti merge la instanta unde se judeca dosarul d inslventa si sa solicitati o copie a tabelului creditorilor.
Va pot ajuta cu buletinul insolventei, daca imi dati numele firmei. Trimiteti-mi mesaj privat si va trimit mail cu buletinul insolventei daca a fost publicat tabelul creditorilor.
Buna seara,
Inca o data va multumesc pentru transmiterea buletinului.

Solicit in continuare ajutorul dvs. si a colegilor dvs. intrucat am observat ca nu suntem inscrisi in tabelul preliminar. Va prezint succint situatia impreuna cu intrebari pe care le avem in acest moment:

1. Dupa deschiderea procedurii de insolventa, am transmis notificare de inscriere a creantei catre lichidator (numai catre lichidator, nu si catre judecatorul sindic, pe fax cu raport de primire). Reprezint un fost salariat in care creanta o constituie o plata compensatorie conform Contractului colectiv de munca din ramura respectiva (de fapt sotul meu, in numele caruia scriu).
Intrebare: daca sunt fost salariat, creanta intra in categoria creantelor salariale?

2. Pe data de 25 martie se publica tabelul preliminar al creditorilor in care nu aparem inscrisi.
Intrebare: este lichidatorul obligat cf art. 72 (4) din L85/2006 sa transmita notificare privind neinscrierea creantei si motivele?

3. In acest moment urmeaza sa facem contestatie, depasindu-se insa termenul de 5 zile de la data afisarii tabelului preliminar, cf art. 73.
Intrebari:
A. Contestatia se depune catre judecatorul sindic sau lichidatorului?
B. Ne putem folosi de incalcarea art. 72(4) de catre lichidator pentru depunerea cu intarziere a contestatiei si acceptarea ei?
C. daca B nu este valabil, de ce motiv ne putem folosi pentru depunerea contestatiei? Se mai poate face o noua notificare De inscrierea creantei?

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
v_florina, utilizator

2. Pe data de 25 martie se publica tabelul preliminar al creditorilor in care nu aparem inscrisi.
Intrebare: este lichidatorul obligat cf art. 72 (4) din L85/2006 sa transmita notificare privind neinscrierea creantei si motivele?

Lichidatorul inscrie creantele salariale pe baza doc financiar contabile primite de la soc debitoare!
Sumele compensatorii nu cred ca apar in aceste evidente ca urmare cererea de admitere a creantei trebuia depusa la dosarul cauzei pentru a fi verificata de lichidator .
Faptul ca ati transmis-o pe fax lichidatorului dar nu ati depus-o la dosar este motivul pt care nu a fost luata in considerare

A. Contestatia se depune catre judecatorul sindic sau lichidatorului?

contestatia se depune la dosar si se judeca de catre jud sindic
Multumesc pentru raspuns. Daca nu am depus cererea de admitere a creantei la dosarul cauzei, inseamna ca nu am depus-o deloc. Asadar, sunt in situatia in care am depasit termenul in care se puteau depune cereri de admitere.

Astfel, pe ce baza mai pot depune contestatie? Ce argumente sa folosesc pentru intarzierea aferenta?

Astfel, pe ce baza mai pot depune contestatie? Ce argumente sa folosesc pentru intarzierea aferenta?

argumentele pe care le-ati enumerat aici :
documentele care atesta creanta dvs + faptul ca ati notificat lichidatorul iar acesta nu v-a raspuns

Alte discuții în legătură

Convocare adunarea creditorilor oana_i oana_i Sunt creditorul unei societati in insolventa, apar in tabelul preliminar, dar nu am fost convocat la prima adunare a creditorilor.Vreau sa anulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Contestatie tabel preliminar otilia13 otilia13 Buna ziua! Am depus o declaratie de creanta in termen la tribunalul comercial stand linistita ca se admite cererea fiind vorba de o creanta certa, lichida si ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii IONICA VADUVA IONICA VADUVA BUNA ZIUA, am o problema legata de o societate care aintrat in insolventa iar lichidatorul nu a comunicat catre societatea mea acest fapt, nu am stiut si nu ... (vezi toată discuția)