avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... RECUPERARE DATORII
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

RECUPERARE DATORII

BUNA ZIUA,
am o problema legata de o societate care aintrat in insolventa iar lichidatorul nu a comunicat catre societatea mea acest fapt, nu am stiut si nu am fost inscrisa in termen la masa credala.Am depus dovezile la tribunat dar a fost respinsa inscrierea.
CE SE POATE FACE IN ACEST CAZ?:(:((
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 11:07, 9 Martie 2011
Puteti formula contestatie, in conditiile art. 73 din legea 85, aceasta urmand a fi solutionata de judecatorul sindic.
puteti formula recurs impotriva incheirii judecatorului sindic, daca a pus in discutie cererea dvs daca aceasta nu a fost pusa in discutie in sala de judecata si doar lichidatorul v-a respins inscrierea, atunci puteti formula o contestatie impotriva tabelului creditorilor.

Am depus dovezile la tribunat dar a fost respinsa inscrierea.

Daca puteti sa detaliati problema deoarece este foarte neclar ce demersuri ati intreprins ...
Ati depus o cerere de admitere a creantei ? cu toate dovezile anexate ?? plus taxa de timbru 120 lei +TJ 0,30 lei ?
Cine a respins ... ??? lichidatorul ? judecatorul ?
E o societate desemnata ca admin. judiciar in dosarul deschis la tribunal, cea care a trimis raspuns, motivand ca este prea tarziu si ca ei au respectat legea 85/2006 prin publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa.
Eu am trimis Cererea de admitere creanta catre tribunalul unde se judeca dosarul.
Am achitat taxa.
Am anexat toate dovezile pt a dovedi valoarea de creditor.
Administratorul judiciar nu a înscris creanţa dvs. în tabelul de creanţe deoarece a fost declarată tardiv în raport de termenul stabilit de judecătorul sindic, prin sentinţa de deschidere a procedurii, pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor.

Dacă societatea dvs. nu se afla pe lista creditorilor prevăzută de art. 28 alin. (1) lit. c sau o astfel de listă nu a fost depusă la dosar, procedura notificării prevăzute de art. 61 va fi considerată îndeplinită dacă notificarea a fost publicată în Buletinul procedurilor de insolvenţă.

În astfel de situaţii nu vă recomand să promovaţi o contestaţie deoarece va fi respinsă.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
Amila, utilizator

Alte discuții în legătură

Tabel preliminar Sophya Sophya Buna. Am si eu o problema. O sc care imi datoreaza o suma de bani a intrat in insolventa. AM primit notificarea de la lichidator iar termenul de depunere a ... (vezi toată discuția)
Tabelul preliminar al creditorilor v_florina v_florina Buna ziua, In afara de buletinul procedurilor de insolventa (pt care nu detin abonament), unde se mai publica tabelul preliminar al creditorilor? Am ... (vezi toată discuția)
Faliment-tabel creditori Monica H. Monica H. daca o societate este in faliment iar eu ca si creditor am de recuperat bani de la aceasta societate insa nu am fost notificat de lichidator sa depun cerere de ... (vezi toată discuția)