In afara de buletinul procedurilor de insolventa (pt care nu detin abonament), unde se mai publica tabelul preliminar al creditorilor?
Am sunat lichidatorul de 3 ori si i-am rugat sa-mi transmita tabelul, fara succes din pacate. Sunt un fost salariat cu o creata a unei plati compensatorii pt care am introdus actiune in instanta. In momentul deschiderii procedurii de insolventa a transmis lichidatorului o cerere de includere in tabelul creditorilor, insa doresc sa verific intrucat nu stiu ce capacitate are lichidatorul de a verifica legalitatea unei actiuni in instanta.
In regula, va multumesc. Purced la redactarea contestatiei.
Persoana responsabila de la lichidator refuza in continuare sa preia apelurile mele. Am vorbit azi de doua ori cu portarul, care m-a sfatuit ca cel mai bine continui cu actiunea in instanta (asa i-a spus doamna responsabila de la lichidator)!!! Desi... am inteles ca actiunea in instanta se suspenda in cazul deschiderii procedurii de insolventa.
Mi-a comunicat ca Dna lichidator a transmis o scrisoarea la camera de munca de unde reiese ca s-a platit un salariu compensatoriu - corect. Din evidentele contabile nu reiese ca ar fi de platit si al doilea - exact ce ati spus dvs. Si ca atare a spus ca nu ne-a mai trecut in tabel.
Insa cred ca avea dreptul sa verifice macar pe baza cererii noastre cu cererea de chemare in judecata anexata.
Domnule Stoica, stiti vorba aceea cu datul unui deget si luatul intregii maini. Asa sunt eu acum. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Din experienta dvs., ar fi mai bine:
1. Sa depun contestatie argumentand in baza art. 75 (1) din L85/2006 ca lichidatorul a omis inscrierea acestei creante salariale (asadar sa consider ca aceasta plata compensatorie este o creanta salariala cf L200/2006). Sa nu aduc aminte de notificarea transmisa numai lichidatorului pe fax.
2. Sau sa depun contestatie argumentand ca desi am tranmis notificare lichidatorului (gresit transmisa pe fax), acesta nu m-a notificat in ce priveste acceptarea sau inlaturarea ei.
In oricare din variante va trebui sa justific temeiul creantei.
In urma discutiei telefonice cu lichidatorul, acesta a spus ca nu avea cum sa raspunda la notificare, intrucat creantele de ordin salarial nu se introduc prin cerere de admitere a creantei, ci din oficiu. Asadar cererea mea a fost considerata redundanta, ca atare nu a raspuns deloc. Mi-a mai spus ca oricum lichidatorul nu poate decide asupra unei creante ce urma sa se dispute in instanta (am depus cerere de chemare insa pana acum nu s-a judecat niciun termen).