Deci ca sa clarificam ,sant de aceasi parte a baricadei cu platitorii de taxe si impozite iar problema am ridicat-o sincer la modul urmator : as vrea sa nu platesc cass pt toate investitiile financiare ci numai pentru o parte la modul rezonabil adica raportat sa zicem la 5 salarii medii brute (adica vreo 600 lei lunar) , as putea sa ma angajez pe diverse perioade din an...
Exact , discutia a fost fata in fata cu o d-na Directoare comp Juridic asistata de un consilier.
Asa cum am spus exista argumente pro si contra opiniei ANAF.
Unul dintre ele( pro ANAF) il gasim chiar la art.296^27 al.2:
(2) Persoanele care nu realizează
într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor prevăzute la alin. (1).
Deci fiecare priveste problema in mod subiectiv si subliniaza cea ce este in avantajul propriu.
Dvs a-ti subliniat "nu obtine".
ANAF a subliniat
"intr-un an fiscal" interpretat ca persoana care nu obtine intreg anul fiscal deci 12 luni integral veniturile .... mai departe aplicand formula din primul raspuns.
Nu am nimic oficial ,problema principala la care am solicitat raspuns oficial era de alta natura .
Pe adresa recomandata(
[ link extern ] /... )
nu se trateaza cazul particular din postare.