avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Asociat unic -venituri din dividende
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Asociat unic -venituri din dividende

Buna ziua,

Asociatul unic cu venituri doar din dividende ,este obligat la plata CASS,

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: yme , utilizator 12:01, 8 Mai 2015
da

CF:

ART. 296^27 Contribuabilii
(1) Contribuţia de asigurări sociale de sănătate se datorează şi de către persoanele care realizează venituri din:
...
b) investiţii;
...
(2) Persoanele care nu realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor prevăzute la alin. (1).

(3) Persoanele care realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la alin. (1) plătesc contribuţia asupra tuturor acestor venituri. Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară.



ART. 65 Definirea veniturilor din investiţii

(1) Veniturile din investiţii cuprind:

a) dividende;
Multumesc,
#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende neachitate miray miray Buna ziua, Suntem in urmatoarea situatie:Societatea noastra are de platit fostului asociat unic ( in prezent nu mai are aceasta calitate) dividende aferente ... (vezi toată discuția)
Plata cas pe dividende laszlo0626 laszlo0626 vreau sa va intreb daca se plateste cas pentru dividende realizate pe anul 2013 .sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata. (vezi toată discuția)
Cass pentru dividende lilyanna lilyanna administratorul a fost salariat o jumatate de an. urmeaza sa repartizez dividende pt anul 2013. plateste la sanatate in urma repartizarii dividendelor? ... (vezi toată discuția)