avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru dividende

administratorul a fost salariat o jumatate de an. urmeaza sa repartizez dividende pt anul 2013. plateste la sanatate in urma repartizarii dividendelor?
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:11, 17 Februarie 2014
Administratorul nu primeste dividende. Va referiti la asociat. Probabil ca acesta cumuleaza cele 2 calitati.


C. fisc.

ART. 65 Definirea veniturilor din investiţii

(1) Veniturile din investiţii cuprind:

a) dividende;

....
ART. 296^27 Contribuabilii

(1) Contribuţia de asigurări sociale de sănătate se datorează şi de către persoanele care realizează venituri din:

a) *** Abrogat;

b) investiţii;

c) premii şi câştiguri din jocuri de noroc;

d) operaţiunea de fiducie, potrivit titlului III;

e) alte surse, astfel cum sunt prevăzute la art. 78.

(2) Persoanele care nu realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor prevăzute la alin. (1).


Venituri Cap I adica: venituri din salarii sau asimilate salariilor, precum și orice alte venituri din desfășurarea unei activități dependente, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internaționale la care România este parte.

Vedeti si art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h) si art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi art. 13 lit. e) aici [ link extern ]

Deci daca nu realizeaza venituri in 2014 mentionate mai sus, va platii CASS pt dividende.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass sanatate pentru venituri din dividende, alte surse, etc irimievlad irimievlad buna seara, va rog sa ma lamuriti cu o problema daca am venituri din dividende dar am avut si venit din persoana fizica autorizata trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Plata cas pe dividende laszlo0626 laszlo0626 vreau sa va intreb daca se plateste cas pentru dividende realizate pe anul 2013 .sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata. (vezi toată discuția)
Venit din dividende - plata contributia de sanatate xphdorin xphdorin Buna ziua, In acest an vreau sa ma pensionez anticipat incepand cu luna septembrie. Pentru anul 2013 voi primi dividende de la firma la care sunt ... (vezi toată discuția)