avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS sanatate pentru venituri din dividende, alte ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS sanatate pentru venituri din dividende, alte surse, etc

buna seara, va rog sa ma lamuriti cu o problema

daca am venituri din dividende dar am avut si venit din persoana fizica autorizata trebuie sa platesc contributie la sanatate si pe dividende ?

eu am avut un venit pe pfa mai mic de minimul pe economie, adica aproximativ 3000 lei pe an si venitul din dividende este de 15,000 lei pe an

cum se calculeaza contrinutia cass ? o sa platesc la minimul pe economie x12 luni sau o sa platesc si pe dividende ?

ART. 296^27 Contribuabilii
(1) Contribuţia de asigurări sociale de sănătate se datorează şi de către persoanele care realizează venituri din:
a) *** Abrogat;
b) investiţii;
c) premii şi câştiguri din jocuri de noroc;
d) operaţiunea de fiducie, potrivit titlului III;
e) alte surse, astfel cum sunt prevăzute la art. 78.

(2) Persoanele care nu realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor prevăzute la alin. (1).

la 296^21 alin. (1) lit. a) - d), sunt incluse si veniturile din activitate independente, pfa

multumesc
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2016
irimievlad, utilizator
Cel mai recent răspuns: irimievlad , utilizator 18:30, 22 Iunie 2016
nimeni nu poate ajuta cu un sfat ? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass-ului pentru dividende eficienthr eficienthr Am un SRL la care sunt unicul asociat. Pana acum nu am stiu ca pot avea si calitatea de salariat in cadrul firmei mele. Eu, ca persoana fizica, am incheiat cu ... (vezi toată discuția)
Cass pentru dividende lilyanna lilyanna administratorul a fost salariat o jumatate de an. urmeaza sa repartizez dividende pt anul 2013. plateste la sanatate in urma repartizarii dividendelor? ... (vezi toată discuția)
Plata pensionar cass pentru dividende dali_c dali_c Buna ziua, Un pensionar cu pensia sub 500 lei plateste cass pentru dividende (in valoare de 5 lei ) aferente anului 2012 ? Va rog si temeiul legal. Multumesc. (vezi toată discuția)