avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venit din dividende - plata contributia de sanatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venit din dividende - plata contributia de sanatate

Buna ziua,
In acest an vreau sa ma pensionez anticipat incepand cu luna septembrie.
Pentru anul 2013 voi primi dividende de la firma la care sunt asociat.
Pentru dividendele pe care le voi incasa in 2014 datorez contibutia de sanatate?
Multumesc,
Dorin
Cel mai recent răspuns: xphdorin , utilizator 14:01, 24 Martie 2014
Cititi raspunsul postat de cineva pe forum:
ART. 296^27 Contribuabilii

(1) Contribuţia de asigurări sociale de sănătate se datorează şi de către persoanele care realizează venituri din:
.......
b) investiţii;

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Dar conform aliniat 2 pensionarii sunt exceptati!
Nu este asa?
Multumesc,

ART. 296^27 Contribuabilii

(1) Contribuţia de asigurări sociale de sănătate se datorează şi de către persoanele care realizează venituri din:

a) *** Abrogat;

b) investiţii;

c) premii şi câştiguri din jocuri de noroc;

d) operaţiunea de fiducie, potrivit titlului III;

e) alte surse, astfel cum sunt prevăzute la art. 78.

(2) Persoanele care nu realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor prevăzute la alin. (1).

(
Asta va fi valabil dupa ce veti iesi la pensie cu decizia de pensionare in mana. Pana atunci, inca nu sunteti. Si are importanta data cand se intruneste adunarea generala si hotaraste sa distribuie dividende, nu cand le veti ridica de le firma.
- pana in 31 august voi fi salariat/angajatn- in luna septembrie incepand cu 1 septembrie voi fi pensionat cu decizia de pensionare in manan- in luna aprilie se intruneste adunarea genarala si hotaraste sa distribuie dividende- in luna iunie voi ridica din firma o parte din dividente- sa spunem jumataten- in luna decembrie voi ridica a doua jumatate din dividende.CONFORM SCENARIULUI DE MAI SUS DATOREZ CONTRIBUTII LA ASIGURARI DE SANATATE PENTRU DIVIDENDE?
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2014
xphdorin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass sanatate pentru venituri din dividende, alte surse, etc irimievlad irimievlad buna seara, va rog sa ma lamuriti cu o problema daca am venituri din dividende dar am avut si venit din persoana fizica autorizata trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Cass pentru dividende lilyanna lilyanna administratorul a fost salariat o jumatate de an. urmeaza sa repartizez dividende pt anul 2013. plateste la sanatate in urma repartizarii dividendelor? ... (vezi toată discuția)
Plata cass-ului pentru dividende eficienthr eficienthr Am un SRL la care sunt unicul asociat. Pana acum nu am stiu ca pot avea si calitatea de salariat in cadrul firmei mele. Eu, ca persoana fizica, am incheiat cu ... (vezi toată discuția)