avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela unica minor dupa divort la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela unica minor dupa divort la notar

Buna ziua,
doresc sa obtin tutela unica pentru minorul incredintat mie dupa divort la notar.
Au trecut aproape 3 ani de cand suntem divortati iar, cu exceptia pensiei alimentare si celor 10 vizite a cate 3 ore, tatal nu a fost prezent in viata copilului(nu a respectat conventia de divort cu copil minor,:nu week-enduri, nu vacante, nu prezenta la scoala, nu sedinte cu parintii, nu luat de la scoala, nu serbari, nu evenimente importante din viata copilului, nu activitati sportive, nu divertisment, nu telefon prin care sa vb cu copilul- are 7 ani si jumatate.... ).
As incepe un proces, dar vreau un avocat care sa imi dea sanse de succes maxime avand in vedere ca tatal copilului nu imi va acorda acest drept foarte usor(este o ambitie personala- desi in prezent este casatorit si are un alt copil). Imi doresc sa ma casatoresc in Scotia dar sa pot lua si copilul. Intrebarea mea este :cu ce pot sa incep pentru a avea tutela unica si dreptul de putea lua cu mine copilul fara nici un impediment din partea tatalui?! Ce dovezi ar fi necesare pentru a demonstra "dezinteresul total si indiferent äl tatalui in tot acest timp?!
Astept cu interes ajutorul dvs.
Cel mai recent răspuns: sozo , utilizator 08:54, 7 Martie 2015
Nu va chinuiti, nu veti obtine sa exercitati singura autoritatea parinteasca.
Ce trebuie sa cereti in instanta e sa schimbati domiciliul copilului in Sotia daca nu va intelegeti cu tatal in privinta asta.
Buna ziua! Va trebui sa formulati o actiune de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti de catre dvs., stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. In instanta va trebui dovedit dezinteresul tatalui fata de copil.
Încercaţi o înţelegere cu domnul:

Art. 506 Noul Cod Civil

Învoiala părinţilor

Cu încuviinţarea instanţei de tutelă părinţii se pot înţelege cu privire la exercitarea autorităţii părinteşti sau cu privire la luarea unei măsuri de protecţie a copilului, dacă este respectat interesul superior al acestuia. Ascultarea copilului este obligatorie, dispoziţiile art. 264 fiind aplicabile.

Puteţi să vă înţelegeţi din nou, la notar, prin care să arătaţi că interesul superior al copilului este să vă mutaţi cu copilul în Scoţia, să semneze şi domnul, iar instanţ doar să încuviiţeze această înţelegere.
Unele instanţe aprobă, altele nu.
Ultima modificare: Duminică, 1 Martie 2015
Martonze, utilizator
multumesc pt ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie exclusiva sau decaderea din drepturile parintesti claudettee claudettee Buna ziua.sunt mama unui bebelus de cateva luni rezultat dintr-o relatie de concubinaj.bebelus a fost recunoscut legal de catre tata, desi eu si tatal sunrem ... (vezi toată discuția)
Domiciliul copilului minor Crina_bruneta67 Crina_bruneta67 Bună ziua, dacă ma puteți ajuta cu o lămurire. Din prima căsătorie a rezultat un copil, care are în prezent 12 ani. Am divorțat de tatăl copilului în ... (vezi toată discuția)
Drepturi parintesti. NicuViorel NicuViorel Buna ziua! Sunt bunicul unui baietel de 6 ani, iar parintii intampina ceva probleme si as avea cateva intrebari, daca ma puteti ajuta. ... (vezi toată discuția)