avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere stabilita pe vorbe
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere stabilita pe vorbe

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune:din cate stiu, cheltuielile pe care trebuie sa le achite un locatar catre Asociatia de Proprietari sunt reglementate de H.G.1588/2007 pentru aplicarea Normelor Metodologice ale Legii nr.230/2007 privind functionarea asociatiilor de proprietari.
Ca peste tot, si la mine pe scara sunt oameni extrem de curiosi si extrem de interesati de ceea ce fac altii, in speta eu.Si ignoranta lor creste exponential cu rautatea si barfa.
Iata speta: fiul meu lucreaza ca si ospatar.Programul este incarcat, de dimineata pana noaptea (cand pleaca ultimul client), a doua zi dupa masa de la ora 16 tot pana noaptea si a treia zi liber, apoi inca o zi intreaga si apoi 2 zile libere si tot asa.
Prietena lui este tot ospatar, in alota locatie.Ea lucreaza douz a zile cu doua zile libere. In aceste conditii se vad rara, de multe ori vine ea sa doarma la noi si pleaca a doua zi sau stau impreuna daca se nimereste sa fie amandoi liberi, lucru ce se intampla destul de rar.
Acei vecini au vazut fata intrand si iesind din apartament si acum tin mortis sa fie trecuta la plata intretinerii, ca stiu ei ca sta permanent, ceea ce este o mare minciuna.Legea spune ca este datoare la plata cotei parti din cheltuieliule comune daca sta cel putin 15 zile. Ori, luna februarie nu a avut 15 zile libere macar si ea vine si mai doarme la noi o data sau cel mult de doua ori pe saptamana
Intrebarea mea este: Daca va fi trecuta si ea la intretinere, ceea ce este UN ABUZ CRAS, unde ma pot adresa? La Protectia cosumatorului sau unde? Nu am de gand sa las niste forme de viata ca acestea sa imi bage mana in buzunar, caci eu si copiii chiar muncim acesti bani.
Administratorul mi-a spus ca poate trece fata la intretinere daca ii spun vecinii, fara sa mai fie nevoie de alta dovada, asa pe vorbe.Cum asa??Sau sa aduca adeverinta de acasa de la ea (sta la curte) ca plateste acolo intretinere.Eu nu vreau sa fac jocul acestor nemernici, carcotasi de profesie, de altfel!
Deci, ce parere aveti? Unde pot adresa o plangere daca se intampla sa se incalce legea?Vis-a-vis de acele 15 zile.
Multumesc si iertati povestea poate prea lunga.
Cel mai recent răspuns: tuilleries , utilizator 15:10, 4 Martie 2015
Aici sunt la mijloc mentalitati care greu vor disparea.
Numarul de persoane se trece pe baza de declaratie pe proprie raspundere data de dumneavostra.
Chiar daca niste vecini binevoitori fac acea para, presedintele e dator sa verifice informatia stand de vorba cu dumneavostra.

Si inca ceva: numarul de persoane se aproba de catre comitet, nu de administrator ...
Multumesc pentru raspuns.Dar am vorbit cu administratorul, care stie programul copiilor. si a spus ca este suficienta declaratia vecinului ca sta fata permanent la mine.Vecinul stie mai bine decat mine cine si cat sta cineva la mine in casa, a vazut-o intrand azi,a vazut-o iesind peste 2 zile si cam asta este.
Si acel comitet in ce baza aproba sau nu numarul de persoane?
Si tot nu stiu unde pot face plangere despre acest abuz...
Ceea ce vreti dvs. sa faceti se cheama contestatie pe care dvs. in calitate de proprietar o puteti face la conducerea as. prop. in termende zece zile de la afisarea listei de plata; raspunsul trebuie sa-l primiti de la presedintele as. prop. in termen de 7 zile.
Insa am si eu cateva observatii la postarea dvs.:
- va jigniti profund vecinii, precum si cei alesi in conducerea asociatiei dvs., ceea ce nu este corect, dar dvs. si copii dvs. care chiar muncesc pentru acesti bani vreti sa beneficiati de prevederile legale;
- daca copiii si-ar achizitiona o locuinta, in opinia dvs. acestia nu ar trebui sa fie trecuti niciodata in evidenta as. prop. deoarece au un program special si aproape niciodata nu-i gasesti pe-acasa;
- sigur, aici este vorba de principii, nu de niste bani munciti din greu, asa cum incercati sa ne faceti sa intelegem - fata de acei nemernici carcotasi de profesie carora le pica din cer niste bani, dar in nemernicia lor stau lunar la rand sa-si achite cotele de intretinere;
1-administratorul nu poate trece sau scade persoane de la intretinere niciodata indiferent cine il informeaza pt ca nu are acest drept
2-toate cererile de scadere sau introducere persoane la intretinere sunt semnate si aprobate de catre presedinte
3-presedintele poate introduce fata la intretinere doar in baza unei sesizari scrise si semnate de catre vecinii de palier daca e baiat destept daca nu treaba lui isi asuma riscul
4-daca introduce fata la intretinere duceti-va la un notar public si dati o declaratie pe proprie raspundere cu numarul real de persoane si luati o adeverinta de la asociatia de care apartine fata precum ca locuieste si plateste acolo si faceti copii xerox si atasati-le la o cerere catre presedinte prin care solicitati scaderea de la intretinere cu o persoana si sa reveniti cum ati fost anterior
5-presedintele eobligat sa o aprobe si sa se conformeze in caz contar il actionati in judecata pt abuz in functie si alte interese si o sa cistigati garantat va spun din proprie experienta ca presedinte din anul 2001 de la virsta de 24 de ani
OPC nu are in competenta sa solutioneze astfel de spere
Sesizati oficial presedintele de asociatie referitor la inregistrarea abuziva a unei persoane in plus prin simpla dar neintemeiata impunere din partea vecinilor

Alte discuții în legătură

Persoane in plus fara cerere Elenapusa Elenapusa Doamna administrator a trecut la apartamentul meu un numar de 4 persoane, pe luna mai 2016, in contextul in care noi suntem 2. Abia din luna iunie 2016 vom fi ... (vezi toată discuția)
Oricine imi intra in casa este trecut la intretinere user1234 user1234 Administratorul blocului meu este ajutat de sotia sa.Si cand spun ajutat ma refer ca ii face toate treaba,pana la semnarea chitantelor si incasarea ... (vezi toată discuția)
Ce drept are administratorul de bloc sa treaca la intretinere mai multe persoane dacat trebuie? mihaela12345 mihaela12345 Administratora parintilor mei au trecut la intretinere 4 persoane, desi stateau doar 2. Cand au intrebat parintii mei de unde au scos asa ceva au zis ca m-a ... (vezi toată discuția)